Ne možete sami sebe promijeniti – trebate Božju moć

Ne možete sami sebe promijeniti
Foto: Pixabay

Možda govorite: „Mogu se promijeniti“. Mrzim ovo reći, ali ne možete.

Jeste li već shvatili da ste često vi vaš najgori neprijatelj? Vaše reakcije, strahovi i nedostatci mogu dovesti do toga da se ponašate na budalast način. Znam da je to istina za mene.

Želim biti spašen od samog sebe jer postoje stvari koje ne volim u vezi sebe – stvari za koje želim da sam drugačije napravio, stvari koje želim promijeniti. Ne mogu ih promijeniti, barem ne sam. Trebam pomoć izvana.

Oglas

Možda govorite: „Mogu se promijeniti“. Mrzim ovo reći, ali ne možete. Kada počne nova godina, napravite popis odluka, a do kraja siječnja, taj je popis u smeću. Zašto? Jer se ne možete sami promijeniti; trebate Božju moć. Trebate Spasitelja – nekoga tko može donijeti tu promjenu koju ne možete sami donijeti.

PROČITAJTE: Jeste li danas u krizi? Budite spremni na promjenu koju Bog priprema za vas!

Ako želite biti iskreni, onda sigurno ponekad osjećate kao da je vaš život izvan kontrole. To je vrlo čest osjećaj. Dobro došli u svijet!

Apostol se Pavao tako osjećao prije gotovo 2000 godina. On u Bibliji kaže: „Jadan li sam ja čovjek! Tko će me istrgnuti iz ovoga tijela smrtonosnoga? Hvala Bogu po Isusu Kristu Gospodinu našem! Ja, dakle, umom služim zakonu Božjemu, a tijelom zakonu grijeha“ (Rimljanima 7,24-25).

To je odgovor!

Oglas

Možda tražite tu jednu stvar koja će vas ispuniti i dati vam mir i značenje u životu. No ako se ne okrenete Isusu za spasenje, onda ćete gledati na svim krivim mjestima i zbog toga ćete biti frustrirani.

PROČITAJTE: Jedino Bog može promijeniti vaše srce u svakom području

Neki od nas misle da, ako se oženimo, dobijemo određeni posao ili promaknuće, steknemo određeno bogatstvo, ili dobijemo dijete, ili budemo prisutni na promociji naše djece, sve će biti bolje. Mnogo ljudi spasenje traži u knjigama za samopomoć, terapijama, dijetama ili odmorima.

No to je uzaludan posao.

Odgovor nije u okolnostima. Nije u mjestu ili određenom programu ili tableti. Odgovor je u osobi: Isusu Kristu. Stvoreni ste od Boga i za Boga i dok to ne prihvatite, vaš život nikada neće imati smisla.

Oglas

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com