Ne okreći leđa Onome koji te voli

Ne okreći leđa Onome koji te voli
Foto: Pexels

Ne okreći leđa Onome koji te voli i koji je svoj život dao za tebe. Ako si se udaljio od Gospodina, danas je prilika da Mu se vratiš!

Vjerojatno ste u životu doživjeli da vam je netko drag okrenuo leđa. Svi smo prošli kroz iskustvo da se prijatelj, poslodavac ili član obitelji okrenuo protiv nas i odbacio nas. Bol tog iskustva teško je proći, ali to se događa u životu. Razlozi zašto se te stvari događaju su različiti, ali bol i patnja su stvarni.

Neki ljudi se teško oporavljaju od izdaje i dugo se bore s tim. Mnogi nakon toga teško vjeruju ljudima. Ne znam s kakvim ste se izdajama suočili, ali znam nekoga tko se suočio s tim stvarima, a opet je uvijek bio spreman oprostiti i pustiti izdajnike natrag u svoj život. Da, to je naš Gospodin Isus Krist!

Gospodin svakoga čeka raširenih ruku

Apostol Petar je rekao da nikada neće okrenuti leđa Isusu i da je spreman umrijeti za Njega, ali u samo nekoliko sati ovaj čovjek, s kojim je Isus podijelio najvažnija iskustva, tri puta je zatajio Gospodina.

Dobra vijest je da je Isus s križa rekao: “Oče, oprosti im jer ne znaju što čine.” Zatim je nakon tri dana ustao iz groba i rekao Mariji da ide reći učenicima i Petru što se dogodilo. Petar je vraćen u zajedništvo s Isusom i vjerno Mu je služio do kraja života.

Za svakog povratnika postoje dobre vijesti! Bog prima natrag svakoga tko Mu dođe u pokajanju. To jasno možemo vidjeti u prispodobi o izgubljenom sinu. U njoj je otac u daljini vidio sina kako se vraća. Ali otac nije zaključao vrata niti zahtijevao da njegov sin ode. Umjesto toga, otac je pozdravio njegov povratak.

Dok je još bio daleko, njegov ga otac ugleda, ganu se, potrča, pade mu oko vrata i izljubi ga. A sin će mu: ‘Oče! Sagriješih protiv Neba i pred tobom! Nisam više dostojan zvati se sinom tvojim.’ A otac reče slugama: ‘Brzo iznesite haljinu najljepšu i obucite ga! Stavite mu prsten na ruku i obuću na noge! Tele ugojeno dovedite i zakoljite, pa da se pogostimo i proveselimo, jer sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!’ I stadoše se veseliti. (Luka 15, 20-24)

Ne okreći leđa Onome koji te voli

Kolika milost je u tome da čak i kad okrenemo leđa Bogu, On svoja leđa ne okreće nama. Isus uvijek ima milosti prema grešnicima kako bi ih vratio u zajedništvo s Njim. Da bismo ušli u to zajedništvo s Isusom, moramo postupiti kao Petar: doći k Isusu i slijediti Ga.

Ne odgađajte se vratiti Isusu. Ne znamo kada će ovaj život završiti i hoćemo li ikad imati priliku vratiti se Bogu i tražiti oproštenje. Iznenada možemo umrijeti i u grobu nećemo imati priliku da se pokajemo. Danas dođimo Gospodinu!

Približite se Bogu i On će se približiti vama. (Jakov 4, 8)

Ne dopustite da vas išta odvraća od Njega i Njegovog oproštenja. Ne dopustite da vas užitci grijeha zavaraju. S vremenom će vam grijeh donijeti bol. Također, nemojte dopustiti da vas krivnja koči, jer Biblija obećava:

Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde. (1. Ivanova 1, 9)

Nakon što zazovete Gospodina i zatražite Njegov oprost, vjerujte Njegovom obećanju da vam oprašta. Sigurno će vas očistiti od vaših grijeha i omogućiti vam zajedništvo s Njim. Dopustite da Duh Sveti dodirne vaše srce i unese iscjeljenje u vašu dušu.

Ako ste neke ljude povrijedili, zamolite ih za oprost. Učinite što možete da popravite štetu u životu drugih ljudi. Molite za iscjeljenje i pomirenje prekinutih odnosa.

Učite na pogreškama koje ste učinili i trudite se uz Božju pomoć da ih ne ponavljate. Zamolite Gospodina za mudrost kako vjerno živjeti kao pobjednik.

PROČITAJTE JOŠ: