Ezekija je bio kralj koji se bojao Boga i koji je donio reformaciju. Njegov sin, Manaše, bio je zao vladar. Gledao je kako njegov otac hoda s Bogom i živi po Pismu. No on je odlučio ignorirati Boga.

Manaše je štovao lažne bogove čak i do točke žrtvovanja svojih sinova. On je prakticirao zlo – uključujući magiju i vještičarenje – te je ljude navodio na krivi put što je razljutilo Gospodina. Njegova priča pokazuje da Bog ne tolerira takav stav ili indiferentnost prema Sebi. 

Sada razmotrite našu državu. I mi smo država koja uvelike zanemaruje Gospodina – država koja se okrenula od Njega i prigrlila idole. Možda naši kipovi nisu od kamena, ali mi štujemo novac, fizičku snagu, slavu, politiku i reputaciju.

VIDI OVO: 10 upozoravajućih znakova da se udaljavate od Boga

Tijekom vremena mi postajemo uklonjeni od Boga u mnogim aspektima javnog života. Ono što je nekada bila država zasnovana na božanskim principima postala je zemlja koja tolerira razne vrste grijeha. 

Kada je Izrael okrenuo svoja leđa Gospodinu, Božji gnjev postao je nezaobilazna kazna ako se ljudi ne pokaju i ponovno Ga ne učine Gospodinom. Kao vjernici, mi imamo odgovornost moliti se da Bog privuče naše srce – i srce naše države – natrag k Sebi i da pomogne da se našom zemljom prošire evanđelje i istina. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org