Ne pokušavajte zadiviti Boga: Ovakve molitve dobiju Njegovu pozornost!
Foto: Unsplash

On nije ovdje da bi Ga impresionirao; On je ovdje da živi život s tobom.

Naučila sam da jednostavne, iskrene, molitve pune vjere uvijek dobiju Božju pozornost. Nažalost, mi često previdimo ovo i od molitve napravimo veliku predstavu, a molitva je jednostavna komunikacija s Bogom.

Moramo biti svjesni naših vlastitih pokušaja da impresioniramo sami sebe u molitvi. Ponekad mi se čini kao da pokušavamo zvučati rječito. Želimo impresionirati Boga našim frazama koje zvuče tako sveto. S druge strane, Bog samo želi razgovarati s nama.

VIDI OVO: KAKO NE SMIJEMO MOLITI: Isus nam daje dva savjeta!

On želi da razgovaramo s Njim kao što bi razgovarali s prijateljem – ne sa drugačijim glasom ili tonom. Ako, tokom dana, ne govorimo kitnjasto, onda tako ne trebamo govoriti ni u molitvi.

Također, ne moramo satima moliti. Dobro je imati vrijeme za molitvu, ali bismo trebali moliti dok ne završimo i onda ići u svakodnevne obaveze, dok iznova ne dobijemo poticaj za molitvu.

Jedini način na koji će molitva biti učinkovita je kad, jednostavno, koristiš priliku slaviti i zahvaliti Bogu za sve što čini za tebe, primaš Njegovu pomoć i On je uključen u sve što radiš. On nije ovdje da bi Ga impresionirao; On je ovdje da živi život s tobom. Nemoj živjeti u performansu. Otvori Mu vrata svog srca.

Molitva:

Duše Sveti, ne dopusti mi molitve pretvoriti u performans. Ne želim moliti neko određeno vrijeme samo da bih Te zadivio. Samo želim da si mi najbolji prijatelj koji je uključen u svako područje mog života.

Autorica: Joyce Meyer; Izvor: Joycemeyer.org