Ne prestajte moliti
Foto: Pexels

Ne prestajte moliti! Ne prestajte dolaziti u Božju prisutnost. Iznosite Mu sve vaše potrebe i tražite Njegovu volju. Odgovor će doći!

Nekad je teško nastaviti moliti kad se čini da ne dolaze nikakvi odgovori. To je kao da svakodnevno zagledate u poštanski sandučić, tražite pismo koji očekujete, a on je prazan.

Job se odrekao svakog očekivanja boljih dana. Jakov je odustao od očekivanja da će ikad više vidjeti Josipa. Ipak, nakon mnogo dana, mjeseci i godina Bog je uslišio njihove molitve. Iznova i iznova u Bibliji, Bog nas potiče da i dalje molimo, tražimo, i kucamo, jer On čuje svaku pojedinu molitvu i nagrađuje one koji ga traže. Kaže nam da će oni koji siju u suzama na kraju žeti uz povike radosti (Psalam 126, 5).

Vaš nebeski Otac je uvijek tu

Možda mislite da ste zaboravljeni. Možete se osjećati razočarano, ali znajte da Bog sluša. On će vam odgovoriti. Pružit će vam sve što trebate. Pomoći će vam. Vaš nebeski Otac je uvijek tu.

Kad je apostol Pavao pisao vjernicima u Solunu, koji su patili pod rimskom vlašću, rekao im je: “Molite se bez prestanka” (1. Solunjanima 5, 17). Pavao nije mislio da bismo trebali izgovarati molitve svake minute u danu. “Bez prestanka” znači kontinuirano ponavljanje. Neprestana molitva je način života, a ne povremena pojava potaknuta nevoljama. Molitva nije ritual na početku ili na kraju dana. Bog želi da dosljedno usmjeravamo svoju pažnju na Njega. Želi da iskreno i često dolazimo u Njegovu prisutnost.

Na primjer, ujutro bismo mogli tražiti od Njega vodstvo, snagu i mudrost za dan pred nama. Tada, dok naša djeca idu u školu, mogli bismo se moliti za Njegovu zaštitu. Ili, možda, na putu do posla razgovaramo s Njim o izazovima s kojima ćemo se suočiti i zahvaljujemo mu što će se pobrinuti za sve naše potrebe.

Bog je spreman i voljan saslušati i uslišiti naše molitve. Njemu ne možemo reći ništa što On već ne zna. Ne sjedi na nebu skrivajući svoju volju za naš život. Bog je dokazao svoju ljubav prema nama darujući svoga Sina kao žrtvu za naše spasenje i nastavlja pokazivati ​​svoju ljubav zanimajući se za sve aspekte našeg života.

Ne prestajte moliti

Isus je jednom prilikom iznio prispodobu o sucu i ustrajnoj udovici koja nas podsjeća da Bog uvijek čuje naše molitve i osigurava naše potrebe.

U nekom gradu bio sudac. Boga se nije bojao, za ljude nije mario. U tom gradu bijaše i neka udovica. Dolazila k njemu i molila: ‘Obrani me od mog tužitelja!’ No on ne htjede zadugo. Napokon reče u sebi: ‘Iako se Boga ne bojim nit’ za ljude marim, ipak, jer mi udovica ova dodijava, obranit ću je da vječno ne dolazi mučiti me.’ Nato reče Gospodin: “Čujte što govori nepravedni sudac! Neće li onda Bog obraniti svoje izabrane koji dan i noć vape k njemu sve ako i odgađa stvar njihovu? Kažem vam, ustat će žurno na njihovu obranu.” (Luka 18, 1-8)

Ako smo Njegova djeca, ne moramo Ga moliti da nas sasluša, niti se trebamo osjećati nedostojno. Ne zaslužujemo Njegovu milost i ljubav, ali On to slobodno daje zbog našeg odnosa s Njim po Isusu Kristu.

U nadi budite radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani! (Rimljanima 12, 12)

Bog nije gluh. Čuje sve vaše vapaje. Zna vaše srce. Sluša! Ne prestajte moliti. Ne prestajte se nadati. Nastavite razgovarati s Njim – odgovor će doći!

PROČITAJTE JOŠ: