NaslovnicaDuhovnostNe zaboravite Boga kada dobijete ono za što ste molili

Ne zaboravite Boga kada dobijete ono za što ste molili

Samo zato što ste dobili ono za što ste se dugo molili, ne znači da zaboravite Boga. Uvijek Mu vjerujte!

Lako se predati uzbuđenju i radosti zbog primanja odgovora na naše molitve, ali moramo se sjetiti zahvaliti i priznati Božju moć u našim životima.

Razmotrit ćemo važnost stalnog održavanja odnosa s Bogom, čak i nakon što su naše molitve uslišane.

Ne zaboravite Boga kada dobijete ono za što ste molili

Dok primamo blagoslove za koje smo molili, moramo ostati ukorijenjeni u spoznaji da je Bog taj koji osigurava sve dobre stvari. Ne smijemo zaboraviti Izvor naših blagoslova dok u njima uživamo.

Zaboravljanje Boga usred uslišanih molitvi može nas odvesti na put ponosa i samodostatnosti, što je jako opasno mjesto. Umjesto toga, moramo ostati u stavu zahvalnosti i poniznosti, priznajući da svaki dobar i savršen dar dolazi odozgo, od Oca.

Moramo nastaviti tražiti Njegovo vodstvo i prisutnost, znajući da ne možemo upravljati ovim životom bez Njega.

Duh Sveti naš je stalni Pratilac i Vodič i samo po Njemu možemo istinski doživjeti puninu života koji nam je Bog namijenio. Moramo se čvrsto držati svoje vjere, čak i u vremenima obilja, i nastaviti tražiti Boga iznad svega.

Gdje Biblija kaže da ne zaboravimo Boga?

U Ponovljenom zakonu 8, 2-3 je zapisano:

“Sjećaj se svega puta kojim te Jahve, Bog tvoj, vodio po pustinji ovih četrdeset godina da te ponizi, iskuša i dozna što ti je u srcu: hoćeš li držati zapovijedi njegove ili nećeš. Ponižavao te i glađu morio, a onda te hranio manom – za koju nisi znao ni ti ni tvoji oci – da ti pokaže kako čovjek ne živi samo o kruhu nego da čovjek živi o svemu što izlazi iz usta Jahvinih.”

Ovaj biblijski stih služi kao podsjetnik da uvijek budemo zahvalni za ono što je Bog učinio za nas i da nikada ne zaboravimo Njegova dobročinstva.

Ako zaboravimo Boga, zaboravili smo tko smo i zašto smo stvoreni. Gubimo se u vlastitim željama i težnjama i gubimo iz vida svrhu našeg života.

Kao što je kralj David napisao: “Sakriješ li lice svoje, tad se rastuže; ako dah im oduzmeš, ugibaju i opet se u prah vraćaju.” (Psalam 104, 29)

PROČITAJTE: Ne zaboravi Boga u danima mira, jer On ne zaboravlja tebe u danima nevolje

Uvijek se moramo sjetiti da naši životi nisu naši, već dar od Boga i pozvani smo ih koristiti kako bismo Njemu donijeli slavu i čast.

Kao što je Isus rekao: “Što koristi čovjeku ako zadobije sav svijet, a sebe samoga izgubi?” (Luka 9, 25)

Daje li vam Bog ono za što molite?

Bog nije automat u koji ubacujemo svoje molitve i odmah primamo ono što želimo. Međutim, moramo vjerovati da On čuje naše molitve i da će na njih odgovoriti u skladu sa svojom voljom.

Također se moramo sjetiti da su Božji putovi viši od naših i da se Njegovi planovi za nas mogu razlikovati od onoga što mislimo da trebamo.

Duh Sveti nam može pomoći voditi nas u našim molitvama i uskladiti naše želje s Božjom voljom otkrivenom u Njegovoj Riječi. Kada se molimo, uzdajmo se u Božju dobrotu i suverenitet, znajući da će se On uvijek pobrinuti za naše potrebe i učiniti sve za naše dobro (Rimljanima 8, 28).

Zašto je važno zapamtiti što je Bog učinio?

Od iznimne je važnosti sjetiti se i razmišljati o onome što je Bog učinio za nas, jer nas to podsjeća na Njegovu beskrajnu ljubav i vjernost prema nama.

Zaboravljanje Njegovih prošlih djela može nas navesti da posumnjamo u Njegova sadašnja i buduća djela u našim životima, jer bismo mogli početi osjećati da nas je napustio ili da više ne sluša naše molitve.

Razmišljanje o Božjim prošlim djelima također može ojačati našu vjeru i povjerenje u Njega, jer shvaćamo da, ako je bio u stanju činiti velike stvari u prošlosti, može to učiniti i ponovno u sadašnjosti i u budućnosti. To nam da prevladamo strah i tjeskobu, jer prepoznajemo da Bog ima kontrolu i da ima plan za naše živote.

Sjećanje na Božja prošla djela također služi kao oblik štovanja i zahvalnosti prema Njemu.

PROČITAJTE: Molitva zahvale: 7 molitvi za zahvalnost Bogu

Božje djelovanje u našim životima potiče nas da zahvalimo za sve blagoslove i čuda koja je učinio, i da slavimo Njegovo ime zbog Njegove dobrote i milosti prema nama.

Podsjeća nas da On zaslužuje svaku čast i hvalu i da smo mi ništa bez Njega.

Prisjećanje na ono što je Bog učinio za nas je neophodno za naš duhovni rast, vjeru i odnos s Njim. Zato, uvijek mislimo na Njega i nećemo propustiti Njegovo najbolje za svakoga od nas!

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare