Neka se ne uznemiruje srce vaše

Isus je izgovorio riječi kako bi umirio uznemirena srca: „Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte“ (Ivan 14, 1)

„Ne, čovjek se rađa za patnju, kao što iskre ognjene vrcaju gore“. (Job 5, 7) 

U mjesecima koji su uslijedili nakon rujna 2001., oko 400.000 građana New Yorka patilo je od posttraumatskog stresnog poremećaja ili depresije. Korištenje medikamenata, na legalne i nelegalne načine, kao i alkohola, drastično su se povećali od tog dramatičnog dana. To je bilo jer su se ljudi bojali. Imali su dobar razlog za strah. 

Ivan 14 govori nam o vremenu kada su se učenici bojali. Isus je na njih ”bacio bombu”. Rekao je nešto što je svijet kojeg su oni poznavali, preokrenulo naglavačke. 

Nakon toga izrekao je neke riječi kako bi umirio njihova uznemirena srca: „Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte“! (Ivan 14, 1) Nije rekao: „Razmišljajte o svojim problemima“. Umjesto toga rekao je: „Neka se ne uznemiruje srce vaše“. 

VIDI OVO: Božji odgovor na strah i tjeskobu

Život je ispunjen nevoljama. Ponekad izgleda kao da nakon što riješimo jedan problem, tri nova zauzmu njegovo mjesto. Kao što Job 5, 7 kaže: „Ne, čovjek se rađa za patnju, kao što iskre ognjene vrcaju gore“. Od trenutka kada dođemo u ovaj život, postoje različite vrste nevolja. 

Iako postoje razlozi za zabrinutost, postoji još veći razlog za ne biti zabrinut: poznajemo Isusa. Isus je rekao svojim učenicima: „Vjerujte u Boga i vjerujte u mene“. (Ivan 14, 1) Drugim riječima: „Nisam vas doveo ovako daleko da bih vas napustio. Znam što radim. Vjerujte“. 

Postoje razdoblja u našim životima kada se događaju stvari koje ne razumijemo. Kada ja ne razumijem nešto o Bogu, uvijek se pokušam vratiti na ono što razumijem; razumijem da me Bog voli. Razumijem da mi Bog želi ono što je najbolje za mene. Razumijem i to da, bez obzira što se događa, Bog će me provesti kroz to. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org