Nervozna majka i mačo tip avion
Foto: Lovewhatmatters.com

Nervozna majka je s djetetom sjela pored mačo tipa u avionu. Njegovo ponašanje ju je iznenadilo, a napisala mu je i pismo.

Letenje s malom djecom može biti vrlo stresno za svaku majku. Teško je osigurati da im bude udobno i da budu zadovoljni na kopnu, ali se u zraku javlja još mnogo drugih izazova. 

Od korištenja minijaturne izlike za toalet do savršenog pozicioniranja njihove najdraže dekice pod glavom za vrijeme nemirnog leta, izazovi su beskrajni.

Mnogi roditelji su izbačeni s letova zbog svoje djece te je jedno zaista jasno – osobe pokraj kojih sjednete mogu činiti veliku razliku u iskustvu leta za vas i vašu djecu. 

Jedna žena koja se opisala kao „nervozna majka“, je bila jako zabrinuta kada je vidjela da je sjedalo njezinog sina bilo pokraj „velikog, mačo tipa“ u kasnim dvadesetima. Prvo je pomislila da taj veliki i snažni čovjek neće baš biti tolerantan prema njezinom sinu koji je imao dosta potreba u avionu. 

Prvotna procjena muškarca je bila pogrešna

No, znamo da ne treba suditi knjigu po koricama. Kako je let odmicao, majka je shvatila da je njezina prvotna procjena muškarca bila potpuno pogrešna.

Od samog polijetanja su putnici morali držati pojaseve što je značilo da njezin sin nije mogao biti na njezinom krilu ni držati glavu na njezinom ramenu. Morao je ostati na svom mjestu pokraj tog velikog, stranog čovjeka. 

A reakcije tog čovjeka su potpuno otopile srce toj majci. 

Taj je muškarac učinio sve što je mogao kako bi njegovom malenom suputniku let bio ugodan. Dohvaćao bi njegovu dekicu kada bi pala dok je spavao, nudio mu je gumu za žvakanje da smiri njegovo bolno uho i još mnogo toga. 

Majka je kasnije objavila cijelu priču koja je dovela do predivnih i pozitivnih reakcija roditelja diljem svijeta koji su isto ostali očarani. 

VIDI OVO: Avion je kasnio 45 minuta, a jedna žena je uslikala i objavila što je posada namjeravala

Majka je napisala pismo tom dobrom strancu:  

„Letjeli smo Westjet Flight #1221 iz Fort Lauderdalea u 9:30 na večer (s dolaskom u Toronto nakon ponoći) s dječakom koji je prije toga samo jednom letio u avionu. 

Trenutak kada sam te ugledala (velikog, mačo muškarca u kasnim dvadesetima) zabrinula sam se da nećeš možda biti pretjerano sretan i da će te uznemiriti što moraš sjediti pokraj malog djeteta. Bila sam potpuno u krivu i za to sam jako zahvalna. 

Znak za pojas bio je upaljen velik dio leta zbog turbulencija što je značilo da će, umjesto da ga tješim ja ili njegov djed u krilu, on morati biti zavezan pokraj tebe. 

Nisam ti uhvatila ime, ali ti hvala što si mnogo puta dohvaćao njegovu dekicu kada ju je, u polusnu, ispustio. Hvala ti što si svoje svjetlo usmjerio dalje od njega kada je napokon zaspao. Hvala ti što si bio dobar i što si mu odvraćao pažnju iako nisi morao. Hvala ti što si mu (i nama) nudio slatkiše i gumu za žvakanje za njegove uši. Hvala ti što si pustio da na tebi odmori svoje male umorne noge i stopala. Hvala ti što si se ponudio spustiti nam prtljagu iz gornjeg pretinca da ne bismo njega uznemirili. 

Iako je moj sin nače vrlo pristojan i tih, bila sam nervozna  zabrinuta oko toga kako će proći njegove prve vožnje u avionu. Ljudi mogu biti loši i nestrpljivi, posebno s malom i jako iscrpljenom djecom. 

Hvala ti što si iskustvo leta učinio lekcijom o suosjećanju i empatiji za druge. Taj će maleni dječak jednog dana odrasti u muškaraca (sličnog tebi, nadam se) te će naučiti mnogo više iz tvojih djela nego što to mislim. Jednog dana ćeš, ako to odabereš, postati zaista divan otac.

Uz puno ljubavi, 

Nervozna majka.“