NaslovnicaDuhovnost"Nikad vas neću napustiti!": Bog te ne pušta i ne ostavlja!

“Nikad vas neću napustiti!”: Bog te ne pušta i ne ostavlja!

Bog nam obećava: “Nikad vas neću napustiti!” Dok je svijeta i vijeka, On će biti uz svoj narod i brinuti se za nas.

Gospod će sam ići pred tobom. On je s tobom. On te ne pušta i ne ostavlja. Ništa se ne boj i ne plaši! (Ponovljeni zakon 31, 8)

Božje je obećanje da nas nikada neće napustiti ili ostaviti. Ipak, ponekad se možemo osjećati beznadno i bespomoćno – kao da smo sami suočeni sa životom. Što je istina? Bez obzira na okolnosti ili vaše osjećaje, sjetite se da Bog ne može lagati. On je tu da vam pomogne – i uvijek će biti.

Osjećaji su nestalni. To što trenutno osjećate ne znači da je istina. Ipak, svi smo ponekad u iskušenju da svoje osjećaje stavimo iznad onoga što je Bog rekao.

Naravno, đavao će vam reći da vas je Bog zaboravio, ili da ste počinili neoprostivi grijeh, ili bilo što drugo da vas natjera da sumnjate u Riječ Božju i odustanete od svoje vjere. Đavao je lažac i varalica, ali Bog je vjeran svojoj Riječi i nikada vas neće iznevjeriti.

U životu će uvijek biti poteškoća

“To vam rekoh da u meni mir imate. U svijetu imate muku, ali hrabri budite – ja sam pobijedio svijet!” (Ivan 16, 33)

Isus nam govori da život neće uvijek biti lak. Proći ćemo kroz razdoblja poteškoća, ali ta će vremena trajati neko vrijeme. Ova je pandemija jedno veliko testiranje. Gotovo su svi pogođeni različitim oblicima patnje. Bilo da se radi o bolesti, gubitku posla, depresiji ili tjeskobi zbog neizvjesnosti kakva će biti budućnost, treba zapamtiti da je Bog vjeran.

Nikada nećemo shvatiti zašto Bog dopušta da se događaju određene stvari, ali vjerujem da je najvažnije pitanje: “Gospodine, što želiš da naučim iz ovoga?” Možda je ova pandemija ili vaša teška situacija poslana s razlogom kako bi nam Bog dao do znanja da je naša najveća potreba Isus Krist, da zemlja nije naša vječna domovina već nebo.

Zdravlje, bogatstvo i sigurnost mogu proći u trenu, ali dar spasenja je vječan. Jedino što donosi istinski mir i značaj u životu je odnos s Isusom Kristom. Testiranja traju samo sezonu, ali služe za vježbanje naše vjere. Zapamtite, vjeri koja nije testirana ne može se vjerovati. Testiranja služe da nas približe našem Gospodinu.

Najteži dio je čekanje. Odlučite u vašoj teškoj situaciji vjerovati Bogu i ne slušati neprijateljske laži koje unose strah, brigu i sumnju.

Al’ onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se. (Izaija 40, 31)

“Nikad vas neću napustiti!”

Ono što nas izdiže iznad svake teške situacije je Božje obećanje da će uvijek i u svemu biti s nama. Neće prekršiti svoj savez niti izmijeniti ono što je izašlo iz Njegovih usta. Čuvat će nas kao zjenicu oka i bdjeti nad nama kao što majka čuva svoje dijete. Njegova ljubav neće propasti, čak i dok nas vodi kroz bolno iskustvo kroz koje moramo proći. Da, Bog je uvijek tu i ne skida pogled s nas!

Gle, nikada ne spava, nikada ne drijema čuvar Izraelov. Gospod je čuvar tvoj, Gospod je sjena tvoja; on ti stoji s desne strane. Da ti danju sunce ne naudi, ni mjesec u noći. Gospod te štiti od svakoga zla, on čuva život tvoj. (Psalam 121, 4-7)

PROČITAJTE JOŠ: