Niste spašeni jer živite prema Isusovim učenjima. Spašeni ste jer poznajete Spasitelja, spašeni ste jer je živi Krist ušao u vaše srce. Nema spasenja bez Spasitelja. I, kažem vam, ponekad se toliko divimo stvarima koje je on donio da zaboravljamo na Onoga tko ih je donio te u svojim razmišljanjima o njegovom učenju zaboravljamo na Učitelja.

Volim što je on naučavao i poštujem što je govorio. I želim hodati u svjetlu njegove Riječi. Ako pijanica večeras uđe u ovu zgradu i posrćući dođe ovim prolazom, možda ništa ne zna o onome što je Isus rekao, ali čuje propovjednika koji kaže kako je Isus umro da ga spasi te pada na svoja koljena u podnožju Uskrsloga i šapće: “Isuse!” Tada u srce tog jadnika dolazi Galilejac osobno.

Čuli ste priču o čovjeku koji je osamnaest godina bio ovisan o alkoholu. Taj je jadnik teturajući došao na sastanak dok je dr. Gordon propovijedao o spasonosnoj Isusovoj sili kroz golgotsku krv te je došao do oltara i jedino što je mogao reći bilo je: “Isuse! Isuse! Isuse!”

Dr. Gordon je rekao: “Dok je ovaj čovjek šapćući izgovarao to divno ime Isus, slava Gospodnja sišla je u njegovo srce i kad se digao na noge, bio je preporođen čovjek.” Dr. Gordon mu je rekao: “Budeš li umoran, napastovan, kušan, traži Spasitelja da ti pomogne. On će te izbaviti.”

VIDI OVO: Zašto vjerovati u Isusa?

Sljedećeg jutra čovjek se digao i odjenuo. Ptice su pjevale ljepše nego ikada ranije, zrak je bio bistriji i čišći, a u njegovu srcu odzvanjala je melodija neba. Dok je išao ulicom, prolazio je pored vrata lokala, mjesta kamo je običavao svraćati tijekom jutarnje šetnje. Zastao je na pragu, ali sjetio se riječi dr. Gordona te rekao: “O Isuse, ako si ikada pomogao čovjeku, sad moraš pomoći meni.” Svoje svjedočanstvo završio je riječima: “I on je došao te smo zajedno otišli dalje i sve otada idemo zajedno.”

Nije to poimanje teologije, nije to razumijevanje nauke. To je Krist u vašem srcu. To je to što to jest. To je Isus u vašoj duši. I, brate, dopusti mi reći, moj Krist još uvijek može slomiti silu grijeha. Aleluja! On još uvijek može osloboditi zarobljene!

U širokom bijelom svijetu za Boga ne postoji nijedan slučaj pretežak. Nije važno čime je čovjek vezan. Kad dođe do oltara i preda svoje srce, svoj život, sve što ima i sve čemu se nada u stvarnom predanju Bogu, nije važno kakva mu je bila prošlost. Tom će se čovjeku nešto dogoditi i kad se digne na noge, bit će novo stvorenje u Kristu Isusu i ja vjerujem da će njegove stare navike otpasti. Da, hoće, ako se nanovo rodio.

Autor: Charles S. Price; Izvor: Put života