Njezino novorođenče je umrlo, a ona sada čini nešto divno

Novorođenče je nakon hitnog carskog reza poživilo samo tri sata.

U vrijeme neopisive tuge, majka koja je upravo izgubila dijete odlučila je pomoći drugim bebama.

Sierra Strangfeld donijela je nesebičnu odluku da vlastito majčino mlijeko donira.

Prošlo je nešto više od pola trudnoće kada su otkrili da njezino dijete ima trisomiju 18, rijetko genetsko stanje koje utječe na otprilike jednu od šest tisuća beba, a izaziva brojne mane u razvoju.

Kad im je postalo jasno da njen nerođeni sin Samuel neće dugo preživjeti u maternici, majku su poslali na hitni carski rez nakon čega je poživio samo tri sata.

VIDI OVO: Kamo odlazi novorođenče kad umre?

“Ruke i stopala su mu bili stisnuti, bio je tako malen i savršen. Borio se i želio je biti s nama. S razlogom je bio rođen”, rekla je Sierra, prenosi GoodMorningAmerica.

Kako je Sierrino prvo dijete, kći Porter, skoro prvih šest mjeseci bila hranjena donatorskim mlijekom, ova je majka odlučila na isti način pomoći drugim majkama koje ne mogu same dojiti.

When I found out I was pregnant again, I wanted nothing more than to be successful at breastfeeding.But when we found…

Objavljuje Sierra StrangfeldSrijeda, 13. studenoga 2019.

“Oduvijek sam željela pomoći drugoj majci u nevolji”, rekla je i donirala skoro 15 litara mlijeka.

“Danas, na datum kad je trebao biti rođen, donirala sam mlijeko. Ovo je bio još jedan korak prema zacjeljenju”, napisala je u objavi i dodala da je bilo dana kad je htjela odustati jer joj je bilo jako teško.

“Dojenje je teško. Mentalno i fizički, a još je teže kad nemate dijete. Nisam mogla spasiti Samuelov život, ali ću možda spasiti život nekih drugih beba”, napisala je.

VIDI OVO: Liječnici ostavili novorođenče da umre, a razlog je užasan

Sierra i njezin muž Lee se nadaju da će jednog dana osnovati zakladu u sinovo ime, a u ovom trenutku organiziraju kampanju za podizanje svijesti o trisomiji 18, piše Index.