Noćas mirno spavaj: Bog je budan

Noćas mirno spavaj: Bog je budan

Noćas mirno spavaj, jer Bog pazi na tebe, bdije nad tobom i tvojima najmilijima. Njegovom oku ništa ne može promaknuti.

Noćas možete u miru spavati, znajući da je Bog veći od svega s čime ćete se sutra suočiti! Utješite se obećanjima da je Bog s vama, da vas voli i dobro vam radi, čak i dok spavate. U vašem životu, zdravlju, braku, financijama ili obitelji nema toga što On ne može riješiti.

Bog je Onaj koji nikad ne spava. On je Onaj koji će jednog dana sve učiniti novim i sve stvari ispravnima. On vas je stvorio, spasio i ljubi vas. On vas nikad neće napustiti. On je Onaj koji će se vratiti na zemlju kao lopov u noći dok svijet spava. On je Onaj koji daje odmor i mir onima koji vjeruju u Njega. On je u kontroli.

Noćas mirno spavaj zato što …

U nastavku je nekoliko praktičnih podsjetnika koji će vam pomoći da lakše zaspite.

1. Bog se uvijek brine

Bog još uvijek sjedi na prijestolju! Bavi se svojim poslom (Psalam 47, 8). Naš je posao baciti naše brige i terete na Njega, a On će se brinuti za nas.

2. Oprošteni su vam grijesi prošlosti, sadašnjosti i budućnosti

Bog vas je proglasio pravednima u Kristu. Uvijek kroz pokajanje primate oproštenje svih vaših grijeha. Isus je popio čašu Božjeg gnjeva kako bismo mogli popiti čašu Božjeg oproštenja (Rimljanima 3, 25). Ponekad čujem kršćane kako govore: “Dužan sam Bogu.” Naprotiv! Nismo u dugovima – Isus je potpuno platio naš dug (Izaija 53, 1-10). To je još jedan razlog da se dobro odmarate!

3. Bog Otac vas voli onoliko koliko voli svog voljenog Sina

To nam je pokazao kada je dao svoje najmilije – Jedinorođenca za našu slobodu od pakla. Isus je otišao na križ, pravedan za nepravedne, da nas pomiri s Ocem. Po vjeri u sve što je Isus učinio za nas, mi smo usvojeni u Božju obitelj. Njegovi smo sinovi i kćeri. Ništa vas ne može odvojiti od Njegove ljubavi, otrgnuti iz Njegove ruke ili uzeti iz Njegovog srca.

4. Bog nikad ne spava – zato mi možemo u miru spavati

Uvjeravam se u činjenicu da Onaj koji me čuva neće zaspati. “Tvojoj nozi on posrnuti ne da i neće zadrijemati on, čuvar tvoj.” (Psalam 121, 3)

Ima li utješnijih riječi za ohrabrenje dok završavate svoj dan od ovih?

PROČITAJTE OVO: