Nogometaš s Isusom na leđima: “Ako ne vjeruješ u Boga, ne vjeruješ u ništa”

"Vjera mi je sve"

Nogometaš s divovskom tetovažom Isusa na leđima je Pasqual Mazzocchi, 28-godišnji Napolitanac koji se ne srami svoje vjere.

Mazzocchi trenutno predstavlja boje nogometnog kluba Salernitana. On je nogometaš s nevjerojatnim talentom koji svoje mjesto u Serie A duguje vrijednom radu, predanosti i snažnoj volji.

Mazzocchi voli tetovaže

Za Mazzocchija je obitelj sve. Pogotovo supruga, koju je još kao dječak upoznao u susjedstvu i od koje se od tada više nikada nije rastajao. Skroman je momak koji je ostao svoj – to mogu potvrditi prijatelji i rodbina.

Ovaj nogometaš strašno voli tetovaže i one su izraz onoga što je najvažnije u životu. Na leđima, međutim, nije tetovirao zmaja, lubanju ili privlačan moto, već sliku Isusa koji nosi trnovu krunu.

Podsjeća ga na patnju koju nogometaš nosi u srcu zbog gubitka prerano preminulog bliskog prijatelja iz djetinjstva.

Vjera u obitelji

“Vjera mi je sve”, priznao je u intervjuu za internetski portal Fan Page. “Ako ne vjeruješ u Boga, ne vjeruješ u ništa. Možda će me netko kritički gledati u vezi ove tetovaže, ali ja sam stvarno vjernik. Vjerujem ja, moja obitelj vjeruje i moja žena vjeruje. Poštujem svakoga, ali isto očekujem i od drugih.”

Tetovaža pored srca

Nogometaš Salernitane nosi i još jednu tetovažu koja mu je jako važna. Slika uz srce prikazuje malog dječaka.

“Ovo je moj prijatelj kojem sam posvetio gol protiv Empolija”, objasnio je Mazzocchi. “Prijatelj iz susjedstva s kojim sam odrastao. Bili smo nerazdvojni. Nažalost, u 9-oj godini je umro od meningitisa i od tada ne prođe dan da ga se ne sjetim.

Danas se djeca često zovu ‘brate’, ali on mi je stvarno bio kao brat. Kada je umro, s njim je umro i dio mene. Ovo što govorim može izgledati kao kliše, ali uvjeravam vas da nije”, rekao je Mazzocchi.

NAJNOVIJE!