Foto: Assoc-football.com

Lucio

Od kada imam osobni odnos s Isusom sve više prepoznajem koje su vrijednosti u životu stvarno važne. Mnogi navijači često misle da smo mi, profesionalci, sretni jer zarađujemo mnogo novaca i njime možemo sve kupiti. To je velika zabluda! Ono što nekoga u životu čini uistinu sretnim ne može se kupiti nikakvim novcem na svijetu! Ovdje govorim prvenstveno o osjećaju i sigurnosti da svoj pravi dom imam kod Boga i više nisam u potrazi za smislom života.

Bog mi je prije nekoliko godina postao pravi otac, upravo kako i molimo u molitvi Oče naš. Isus, čije uskrsnuće slavimo na Uskrs, najbolji mi je prijatelj i stalni pratitelj. ON je uvijek vjerno na mojoj strani, bilo u izgubljenom finalu lige prvaka protiv Real Madrida ili u pobjedničkoj radosti nakon finala svjetskog prvenstva. ON će ostati sa mnom i kad moje ime već odavno bude zaboravljeno.

Kaka

Foto: Indyweek.com

Jedan od najboljih igrača svijeta proglašen od strane FIFA koji je 2002 godine osvojio Svjetski kup s Brazilom, jedan je od najpoznatijih nogometaša današnjice. Svoju slavu koristi  kako bi podijelio kršćansku vjeru sa svijetom. Poznata je njegova majica s natpisom I belong to Jesus(Ja pripadam Isusu) i slavljenje svakog gola tako da podigne svoje ruke prema nebu i zahvali Bogu što ga je iscijelio nakon ozljede koju ju zadobio u bazenu koja ga je mogla paralizirati.

Kieran Richardson

Foto: www.chroniclelive.co.uk

Prije pet godina brinuo sam o svojemu izgledu, odjeći i izlascima, ali nisam bio sretan. Počeo sam razmišljati još više o novcu, nego o nogometu. Izlazio sam van u noćne klubove, opijao se i sretao žene. Ali, nisam bio sretan. Nakon što sam posjetio crkvu sa svojom djevojkom, promijenio sam smjer svojega života. Moj život se promijenio. Sada imam Isusa u svojemu životu i osjećam se dobro u srcu.

Javier Hernandez

Foto: Bbc.co.uk

Volim se moliti. Prije svake utakmice kleknem na svoja koljena i pomolim se. Volim zamoliti Boga da me čuva, On mi daje mogućnost da igram. Razgovaram s Bogom i tražim ga da čuva obadva tima zato što je jedna od najtežih stvari za igrača kada dođe do ozljede, a dešava se puno nesreća na terenu koje nitko ne želi.

Stephen Pienaar

Nakon što bi zabio gol, pokazao je svoju majicu s natpisom God is great (Bog je velik). Iskusio je Božju veličinu u svom vlastitom životu. Odrastao je u opasnom dijelu grada, gdje je vladalo nasilje, droga i pucnjava među bandama. Božja ruka ga je zaštitila i sačuvala. Bog mu je dao sposobnost da igra nogomet i dribljanje ga je izvuklo iz opasne okoline. Nosim majicu s natpisom zato što je Bog zaista super. Vjerujem da je sa mnom i da me čuva na terenu i majica je način na koji to potvrđujem.

Anton Ferdinand

Foto: www.caughtoffside.com

Jedna od najboljih stvari koja mi se dogodila u vrijeme teškoća je što sam imao vjeru. Vjera je nešto što ne možete vidjeti, ali ju osjećate. Ja sam kršćanin, vjerujem u Boga i to je ono što predstavljam.

Park Chu-Young

Foto: paininthearsenal.com

Napadač koji napiše Jesus is Christ pored svojega imena dok se potpisuje fanovima i kleči na koljenima u molitvi kada zabije gol. Prvi i osnovni razlog zašto igram je evangelizirati ljude. Bio bih jako sretan ako samo jedna osoba postane zainteresiran za kršćanstvo zbog mene.

David Luiz

Foto: Skysports.com

Nikada nije skrivao svoju kršćansku vjeru i govori kako mu vjera daje snagu i inspiraciju. Poznat je po naljepnicama na svojoj prikolici koju vozi – Christ is Life (Krist je život) i God is Faith (Bog je vjera) i po molitvi za suigrača Torresa uživo na televiziji.

Ze Roberto

Najvažnije u vjeri je znati da nas Bog ljubi takve kakvi jesmo. To je temelj moje vjere i to mi daje snagu u svim situacijama u životu. Kao profesionalni nogometaš stalno sam pod pritiskom, uvijek ponovo trebam novu snagu za nove utakmice. Moj omiljeni stih u Bibliji (Filipljanima 4:13) govori o jednoj posebnoj snazi: “Sve mogu po Isusu Kristu koji mi daje snagu.” Preko Isusa pronašao sam ispravan odnos s Bogom koji nas ljubi. On je jedini Put do Boga, Istina i Život. Taj Put i tebi stoji otvoren.

Radamel Falcao

Foto: Independent.ie

Dok je igrao za River Plate Falcao je dao svoje svjedočanstvo o Bogu na festivalu s Luis Palau u Buenos Airesu pred 700 000 ljudi. Poznat je po natpisima koje nosi na majici – With Jesus you`ll never be alone (S Isusom nikada nećeš biti sam) i Believe and you`ll see the glory of God (Vjeruj i vidjet ćeš Božju slavu).

Izvor: www.sportinferno.com/krscanstvo.net