Novak Đoković svako jutro započinje uz dva zdrava napitka

Novak Đoković, najbolji tenisač svijeta je nedavno otkrio da svako jutro započinje uz dva zdrava napitka, koja obavezno pije na prazan želudac.

Prvo pije vodu s limunom i limetom, a nakon toga svježe cijeđen sok od celera.

Konzumiranje mlake vode s limunom odmah nakon buđenja je već dosta dugo jedan od glavnih savjeta koje ćete čuti i od sportaša i mnogih liječnika, ali sok od celera sve do nedavno nije bio popularan kao jutarnju napitak.

Sve to je promijenio Anthony William, koji je u svojim knjigama o utjecaju prehrane na zdravlje posebnu pozornost posvetio upravo celeru.

Ubrzo je sok od celera postao ne samo trend, već i neizostavni dio buđenja mnogih javnih osoba, pa tako i Novaka Đokovića.

PROČITAJTE: 5 iznenađujućih poveznica između vjere i zdravlja

On kaže da svakog jutra sam cijedi stabljike celera, a sok piju i Jelena i njihova djeca – doduše, budući da je sok jakog ukusa, za klince se miješa s jabukom ili krastavcem.

U čemu je fora sa sokom od celera?

Williams tvrdi da vam celer, doslovno, može spasiti život. Naime, prema njegovim riječima, ova zelena biljka je toliko moćna da je možemo smatrati jednim od još uvijek neotkrivenih čuda prirode, a neke od stvari u kojima ovaj sok može pomoći su: borba protiv žgaravice, borba protiv autoimunih oboljenja i nekih drugih bolesti, oporavak jetre, brže izbacivanje toksina iz tijela, borba protiv bakterija, smanjuje nadutost…

Pored toga, kako kaže William, sam sok donosi i veliki broj minerala i vitamina koji podižu razinu energije i čine da se generalno osjećate bolje tijekom čitavog dana.

PROČITAJTE: 5 biblijskih razloga zašto trebamo brinuti o svom zdravlju

Preporučuje se pola litre ujutro na prazan želudac

Doza koju on savjetuje je pola litra ovog soka svakog jutra na prazan želudac. Doduše, važno je naglasiti da se ovdje ne radi o soku od korijena celera, već se koriste zelene stabljike, koje su dosta skuplje od standardnog korijena koji se kod nas koristi.

Treba imati u vidu, naravno, da ovaj (niti bilo koji drugi) sok ne može zamijeniti liječničku pomoć ukoliko imate nekih zdravstvenih problema, ali svakako može da biti dobar saveznih na putu prema zdravijem tijelu i većoj razini energije.

NAJNOVIJE!