Od muškarca čija je žena preminula od raka: Probudite se i bolje volite!

Ovo je poruka od muškarca čija je žena nakon 32 godine braka preminula od raka. Evo koje savjete daje svim muževima!

Ovo pismo pišem nakon 32 godine braka s predivnom ženom. Ona je bila logična, brižna te me je mnogo toga naučila. Volio sam koliko je bila predana meni i našem braku.

Na početku našeg braka bio sam pomalo zgubidan. Nisam znao kako se ponašati prema ženi te sam potratio mnoge godine uzimajući ju zdravo za gotovo. Nisam shvaćao koliko je radila kako bi odgojila našu djecu i držala kuću pod kontrolom. Nisam shvatio koliki je to dar mnogo godina.

Na svu sreću, Bog mi je otvorio oči te sam promijenio način ponašanja prema njoj. Bilo je vrlo ponizno pogledati u prošlost i shvatiti kako sam ju tretirao, ali sam imao vremena da se promijenim. I promijenio sam se. Počeo sam gledati na druge muškarce te sam se pitao što to čine. Oni jednostavno nisu razumjeli. Valjda je to muška stvar. No prva stvar koju morate učiniti jest izvući glavu iz rupe u zemlji i vidjeti svoju ženu kakva ona zaista jest sa svime što radi za vas – dok još imate vremena.

VIDI OVO: Zašto je Bog dopustio da imam rak?

Na žalost, meni je vrijeme izmaklo iz ruku jako brzo. Napokon sam shvatio kako da cijenim svoju suprugu, Janice, kada sam ju izgubio zbog raka. Samo malo, promijenio bih to. Nisam ju izgubio, otišla je kući. No prije nego je otišla, pokazala mi je kako zapravo izgleda ljubav.

Ovo su najveće lekcije koje sam naučio:

1. Žaljenje je užasna stvar

Ne želite pogledati iza sebe i poželjeti da ste nešto drugačije učinili. Počeo sam shvaćati koliko je marljivo moja supruga radila. Njezin posao nikada nije bio gotovo. Dok sam ja radio u smjenama, ona je morala raditi cijeli dan i moć. Siguran sam da i mnoge vaše žene tako rade. Cijelu su noć s djecom, a onda rade, kuhaju, daju i daju.

Vama nitko nije dužan dati takav poseban tretman. Cijenite ju zbog stvari koje radi za vas. Ne želite se osvrnuti iza sebe i poželjeti da ste nešto drugačije učinili. Vrijeme leti. Pogledajte svoju suprugu i upitajte se ponašate li se prema njoj kako treba kako kasnije ne bi zažalili.

Bit ćete sretni što ste se promijenili jer se malo stvari može usporediti s bliskim i dobrim brakom. Kada je sve rečeno i učinjeno, htjet ćete reći: „Volio sam te i nisam te uzimao zdravo za gotovo“.

2. Ne treba puno kako biste usrećili ženu. Najvažnije su malene stvari.

Saznao sam da ako bih joj dao prst, ona bi meni dala ruku. Ponos je taj koji muškarca sprječava da se potpuno preda svojoj ženi. Oboje pogodi kada vi odbijete dati sebe. Malene stvari su najvažnije. Tako je lako! Nema razmišljanja. Želim povikati na neke muškarce i reći: „Probudite se! Počnite poštivati svoju ženu“. Da to čine, bili bi zadivljeni odgovorima koje bi dobili.

No vidio sam da to većinom ne vrijedi. Muškarci ne slušaju jer su previše usmjereni na sebe. Oni misle da su savršeni i da imaju sve odgovore. Oni su idioti. Kao što sam i ja bio.

Promatram druge brakove i pitam se zašto im je dozvoljeno nastaviti, čak i kada se ponašaju ružno jedno prema drugome, a ja sam izgubio svoj brak. Moja je žena otišla. No još je u mom srcu. Makar znam da sam ju naučio poštivati prije nego je bilo prekasno.

VIDI OVO: Mladi muškarci odustaju od braka: ”Žene više nisu žene”

Naučio sam da su ju maleni znaci ljubavi učinili sretnom. Pomaganje oko kuće, odabiranje njezinih najdražih biljaka za vrt, donošenje kave u njezinoj najdražoj šalici. Rekao sam joj da mi znači sve na svijetu. Shvatio sam to prije nego je bilo prekasno.

3. Nemate sve odgovore u malom prstu

Razmislite! Jeste li tvrdoglavi i mislite da sve znate? Slušate li ju? Niste savršeni i sigurno nemate baš sve odgovore. Nije stvar u tome da ona ima neke lude potrebe, nego treba vas, a vi ste u svom svijetu.

Poslušajte mene, muškarca koji je sve radio krivo, ali koji je uvidio koliki je dar njegova supruga. Naučio sam kako se ponašati prema njoj, ali sada više nemam privilegiju imati je pokraj sebe.

Možda će vas moje riječi probuditi. Nemojte uzimati to što imate zdravo za gotovo.

Iskreno,

Mc King, zahvalni muškarac.

Izvor: Nittygrittylove.com; Prijevod: Ida U.

NAJNOVIJE!