Okolnosti se mijenjaju iz dana u dan: Samo Isus ostaje isti

Okolnosti se mijenjaju iz dana u dan: Samo Isus ostaje isti

Isus se nikad ne mijenja! Njegova ljubav i briga za vas bit će stalne.

U ovome svijetu sve se mijenja. Okolnosti se mijenjaju iz dana u dan, vlasti se mijenjaju, ljudi se mijenjaju, vi se mijenjate … Ponekad mislimo da sve, umjesto na bolje, ide na gore.

Usred svih promjena, jedna stvar ostaje stalna. Malahija 3, 6 kaže: “Ja, Gospod, ne mijenjam se.” Hebrejima 13, 8 kaže da je Isus isti “jučer, danas i zauvijek.”

Mnogo se okolnosti možda promijenilo u vašem životu, ali vaš savez s Bogom, zapečaćen predagocjenom krvlju Kristovom, nikada se neće promijeniti. Njegova ljubav i briga za vas bit će stalne. Kada se sve drugo mijenja, ostajete stajati na čvrstom temelju.

Hebrejima 7, 24–25 kaže: “Budući da ostaje dovijeka, ima vječno svećeništvo. Zato i može uvijek spasiti one, koji po njemu dolaze k Bogu, kad svagda živi, da ih zagovara.”

VIDI OVO: “Ja sam s tobom u svakoj nevolji!”

Pogledajte riječi koje pružaju nadu u gornjim stihovima: ostaje dovijeka, svagda živi. U svijetu koji se neprestano mijenja, Onaj koji te je spasio nikad se ne mijenja. Prva Korinćanima 10, 4 naziva Isusa Stijenom.

Stijena je simbol nečeg čvrstog i nepomičnog. Zamislite sebe kako stojite na velikoj stijeni usred oluje. Oblaci prolaze nebom i žestok vjetar puše kroz travu i drveće. Komadi papira, kartona i lišće lete pored vas. Munja … Grmljavina.

Ali ti stojiš na stijeni. Nju oluja ne pomiče. Ostaje na istom mjestu, snažna i čvrsta. U Kristu stojite na čvrstoj stijeni. Vrata pakla ne mogu prevladati nad vama. Ništa ne miče i ne mijenja Boga. To je dobra vijest usred našeg svijeta koji se stalno mijenja. On je čvrsta stijena na kojoj možete graditi svoj život!