Kada nas život ispuni poslovima i kada se moramo odreći nekih stvari iz svoga rasporeda, teško je priznati da vrijeme koje provodimo s Bogom nije jedna od prvih stvari na popisu. Prije nego se odreknemo obveza, hobija, društvenih medija ili TV-a, vjerojatnije je da ćemo se odreći čitanja Biblije i molitve.

Znamo koliko je važno provoditi vrijeme s Bogom jer to je ono što su nas učili. No jesmo li zaista svjesni cijene neprovođenja vremena s Bogom? Kada se izravno povežemo s Bogom, to nam otvara veće uvide u osobne i šire probleme. Kada ne provodimo vrijeme s Bogom, otvoreni smo određenim opasnostima.

Ovo je 5 opasnosti kojima smo podložni ukoliko ne provodimo vrijeme s Bogom.

Unutarnje previranje

Bog možda neće uvijek činiti nešto glede naših vanjskih okolnosti  kada čitamo Njegovu Riječ i kada se molimo, no Njegova Riječ zaista ima utjecan na našu unutrašnjost. Kada smo povezani Bogom, tada dobivamo plodove Duha. U Filipljanima 4,7 stoji: „I mir Božji, koji nadilazi svaki um, čuvat će srca vaša i misli vaše u Kristu Isusu.“

Nedostatak usmjerenja

Psalam 119,105 nam kaže: „Riječ je tvoja svjetionica nozi mojoj, svjetlo na stazi mojoj.“ Božja Riječ nije samo knjiga pravila. Ono je isto tako i karta koja nas vodi kroz loše trenutke i raskrižja u našim životima. Kada čitamo Božju Riječ i provodimo vrijeme s Njim u molitvi, tada dobivamo usmjerenje i svrhu.

Nemogućnost da se borimo protiv iskušenja

Naša odvojenost od Boga ohrabruje neprijatelja da nam se približi i da nas iskušava još i više. No borba protiv grijeha postaju puno lakša kada smo svaki dan povezani s Bogom. U Jakovljevoj 4,7 stoji: „Pokorite se dakle Bogu, a protivite se đavlu, i pobjeći će od vas!“

Slaba osjetljivost na Boga

Jeste li ikada htjeli izravno čuti Boga, no niste uspijevali? To je stoga što vam nedostaje duže vremensko razdoblje komunikacije s Njime. Veza s Bogom nije kvantna mehanika. Ona zahtjeva stalnu i neometanu komunikaciju s nekime. Isto je i s našom vezom s Bogom.

Manjak apetita za Božje darove

U Mateju 6,20 stoji upozorenje: „Skupljajte sebi blago u nebu, gdje ga ne uništava ni moljac ni rđa, gdje kradljivci ne obijaju i ne kradu!“

Božja Riječ i Njegova prisutnost najveći su izvor nebeskih darova. Kada čitamo Njegovu Riječ, povezujemo se s Njime i približavamo se nebeskim darovima, i tako rastemo u svojoj strasti prema njima. Kada to ne činimo, počinjemo žudjeti više za stvarima ovoga svijeta, nego za Božjim darovima.

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Ida R.; Izvor: Christian Today