Ako osjećate da trebate moliti za neku osobu

Ako osjećate u sebi da trebate moliti za neku osobu, Bog zapravo želi učiniti nešto predivno. Pročitajte ove nevjerojatne primjere!

Jednoga dana sam bio na konferenciji dr V. Raymonda Edman, jednog od najvećih kršćanskih pedagoga u ovoj zemlji. Ispričao nam je jedno iskustvo koje je imao dok je kao misionar bio u Ekvadoru.

Nije bio dugo tamo kad se razbolio i umirao. Bio je tako blizu smrti da su mu već iskopali grob. Na čelu su mu već bile velike kapi hladnog znoja, a grlu mu smrtni grč. A onda je iznenada sjeo na krevet i rekao ženi: “Donesi mi odjeću!” Nitko nije znao što se dogodilo, ali on je iznenada ozdravio.

Godinama kasnije prepričavao je tu priču u Bostonu. Poslije mu se približila jedna stara gospođa s nekom istrošenom sveskom punom magarećih ušiju i upitala ga: “Što ste ono rekli, kad ste to umirali? Kolikoj sati je tada bilo u Ekvadoru? Koliko bi to sati bilo u Bostonu?”

Kad joj je odgovorio, njeno naborano lice je zasvijetlilo. Pokazujući na svoju bilježnicu, rekla je: “Ovdje je, vidite? U dva ujutro Bog mi je rekao da se dignem i molim, jer u Ekvadoru đavao pokušava ubiti Raymonda Edmana.” Digla se i molila.

VIDI OVO: Što se događa s drugom osobom dok molite za nju? Pročitajte ovo nevjerojatno svjedočanstvo

Duncan Kumpbel je ispričao priču kako je čuo jednog farmera da moli u polju. Molio je za Grčku. Kasnije ga je pitao zašto je tako molio. Čovjek je rekao: “Ne znam. Imao sam breme u duhu i Bog mi je rekao: ‘Moli, u Grčkoj je netko u vrlo lošoj situaciji.’ Molio sam dok nisam primio mir.

“Dvije ili tri godine kasnije farmer je bio na nekom sastanku gdje je govorio jedan misionar. Čovjek je govorio o vremenu dok je radio u Grčkoj. Bio je u ozbiljnoj nevolji. Vrijeme? Dvije ili tri godine ranije. Čovjek je pregledao svoje bilješke i otkrio da je to bilo istog dana kada je Bog na jednom malom otočiću blizu Škotske obale, dotaknuo jednog farmera da moli za nekog čovjeka u Grčkoj, čije ime čak nije ni znao.

Možda se čini da vam Gospodin daje čudne stvari za molitvu. Meni to nije važno. Ako vam Gospodin nešto govori, učinite to, poslušajte.

Autor: Leonard Ravenhill