Svaki kršćanin bi trebao imati slijedeće osobine u odnosu prema drugim vjernicima. To su nježnost, poniznost i ljubav. 

Jedna od naših odgovornosti kao članova Božje obitelji jest da stanemo uz brata ili sestru koji su posrnuli. Pavao je rekao da oni „duhovni“ trebaju podignuti posrnule, ali riječ „duhovni“ se ne odnosi na neku elitnu skupinu pobožnih vođa. Ta se riječ odnosi na kršćane koji žive pod kontrolom Duha Svetoga i koji imaju stav…

Nježnosti. Podizanje posrnulog vjernika ne traži naglo ponašanje, drskost, ljutnju, osuđivanje ili izricanje presuda. Naš cilj nije nabacivati bol i krivnju na brata i sestru koji su u bolovima, nego pokazati milost i oproštenje (2. Korinćanima 2,5-8). 

Poniznosti. Oni koji imaju superiorni stav gledaju na posrnulog brata s visoka i misle ja nikada ne bih tako pogriješio. No ponizni znaju u kojim su područjima ranjivi te se lako mogu staviti u poziciju druge osobe. 

VIDI OVO: 8 osobina istinskih vjernika

Ljubavi. Kada volimo druge, onda voljno dijelimo njihov teret. To zahtjeva nesebično ulaganje našeg vremena, energije i molitve za njih. 

Kako vi reagirate kada kolega kršćanin posrne? Jedna od najružnijih ljudskih osobina je tendencija da se osjećamo bolje u vezi sebe kada druga osoba pogriješi. Molimo se da naše srce bude ispunjeno suosjećanjem i da stanemo uz posrnule te volimo i pomažemo vjernicima koji su se odvojili od Boga. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org