Ostanite vjerni Bogu: Sve će biti u redu

Bez obzira koliko život bio težak, ostanite vjerni Bogu. On obećava da će činiti sve za vaše dobro. Sve će biti u redu!

Ako ste usred neke teške situacije i život vam nimalo nije lak, onda se samo sjetite ovoga: ostanite vjerni Bogu. Vjerujte Njemu, bez obzira je li ono što vam se događa suprotno od onoga što ste molili.

Uzdaj se u Gospoda svim srcem! Na svoju razboritost ne oslanjaj se! (Mudre izreke 3, 5)

Ponekad smo previše bombardirani s toliko stvari u životu. Skloni smo biti fokusirani na svoje probleme i stalno se za nešto brinuti. Toliko smo zabrinuti zbog stvari koje se događaju oko nas da zaboravimo ono što je najvažnije u životu. Previše smo zauzeti za ostvarenje vlastitih planova i ciljeva, a vrlo malo mislimo na Boga. Ali život nije ništa bez Njega. Zato trebamo ostati povezani s Njim, bez obzira što se događa.

Bog djeluje za dobro onih koji ga vole

Isus je rekao u Mateju 6, 33: “Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati.” Sve ostalo potrebno za život će uslijediti ako budete ostali vjerni Njemu. Tražite Ga za sve, ali prije svega živite u vjeri da će vam jednoga dana otvoriti vrata svoga Kraljevstva i da je nebo vaš pravi dom.

Ne budite lakomci, budite zadovoljni s onim što imate, jer on reče: “Neću te ostaviti, niti ću te napustiti.” (Hebrejima 13, 5)

Bog zna sve borbe s kojima se suočavate. Zna kada vam treba pomoć. Dakle, umjesto da brinete o novcu, hrani ili čak svom zdravlju, vjerujte Bogu. Nastavite Mu služiti čak i ako patite. Da, sigurno je jako teško, ali to je najbolja stvar koju možete učiniti. Jer ako Ga stavite na prvo mjesto, iznad svih svojih briga i problema, On će osigurati ono što vam je potrebno, i nastavit će vam davati svoju naklonost.

Al’ onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se. (Izaija 40, 31)

Isplati se služiti Bogu

Ponekad ćemo biti testirani hoćemo li se u svemu osloniti na Boga ili ne. Svi izazovi s kojima ćemo se suočiti tijekom služenja Njemu zahtijevat će našu vjeru. Ako Mu budemo poslušni, oblikovat će nas da budemo slični Njemu. Nagradu nećemo vidjeti ovdje na zemlji, a to nam nije ni cilj. Za svu vjernost će nas nagraditi u nebu.

Blago čovjeku koji trpi kušnju: prokušan, primit će vijenac života koji je Gospodin obećao onima što ga ljube. (Jakov 1, 12)

Bog je više nego dovoljan. Zato Mu nikada ne prestanite služiti. Imamo samo jedan život i isplati se proživjeti ga za Njega. Ostanite vjerni Bogu. Usmjerite pogled na vječne stvari i preživjet ćete svaki dan života.

“Zar mi je ruka prekratka da izbavi, ili u meni snage nema da oslobodim?” (Izaija 50, 2)

Onaj koji otpoče u vama dobro djelo, dovršit će ga do Dana Krista Isusa. (Filipljanima 1, 6)

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!