Pala je u školi i više se nije ustala
Foto: Gofundme.com

Stacey i Damien Simpson, roditelji Indi Pulham, rekli su da je njihova kći pala s gimnastičke opreme u školi i odvezena je u bolnicu u Warrnamboolu, jer nije mogla ustati i hodati. Liječnici su se bojali da je slomila trtičnu kost i poslali su je kući, no simptomi su joj se pogoršali.

10-godišnja djevojčica se vratila u bolnicu i dijagnosticiran joj je funkcionalni neurološki poremećaj (FND), stanje u kojem mozak i tijelo ne rade usklađeno. Otac Damien rekao je da je Indino zdravlje nastavilo drastično opadati, što je na kraju utjecalo na sve njezine fizičke pokrete i govor.

“Došlo je do točke kada uopće nije mogla koristiti noge, nije mogla sjediti, a onda nije mogla ni jesti”, rekao je otac Damien.

Otac je otišao liječniku opće prakse koji je obitelj uputio u bolnicu Epworth u Melbourneu.

Nakon daljnjih pretraga, Indi je dijagnosticiran autoimuni poremećaj poznat kao Guillain-Barréov sindrom. Brzom reakcijom roditelja spriječen je razvoj upale pluća i stavljanje na respirator.

Stanje se često pogrešno dijagnosticira

Liječnica bolnice u Melbourneu, Amanda Gilligan, rekla je da ovo stanje uzrokuje brzi razvoj slabosti mišića kao rezultat napada imunološkog sustava osobe na periferne živce.

“Obično proizvodimo antitijela protiv infekcije, ali nažalost, ponekad naše tijelo proizvodi antitijela protiv normalnog tkiva”, kaže liječnica.

Rekla je da je poremećaj uglavnom uzrokovan bakterijskim ili virusnim infekcijama. Simptomi često počinju s bolovima u mišićima, nakon čega slijede trnci u rukama i nogama.

Foto: Gofundme

Većina se pacijenata oporavi uz pravilno liječenje

Liječnica kaže da poremećaj ima niz simptoma koji se preklapaju s drugim neurološkim stanjima i, budući da je sindrom neuobičajen, često se pogrešno dijagnosticira dok pacijent ne ode kod specijaliste.

Ako se pravilno liječi, većina pacijenata će se oporaviti. Ako se ne dijagnosticira, stanje može utjecati na mišiće prsnog koša, a pacijentima će možda trebati ventilator za disanje.

Roditelji malene Indi rekli su kako se nadaju da će dijeljenjem priče više ljudi postati svjesno sindroma kako bi spriječili da drugi dobiju pogrešnu dijagnozu.

Otac je rekao da će Indi vjerojatno ostati u bolnici šest mjeseci da se oporavi prije nego što prođe kroz program rehabilitacije.

Dodao je da su morali ostaviti svog jednogodišnjeg sina baki i djedu kako bi on i Stacey mogli biti s Indi u Melbourneu.

Postavljeno je online prikupljanje donacija kako bi se pomoglo obitelji dok se Indi oporavlja.

Indi i njena obitelj su u našim molitvama!

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare