Kako pobijediti visoki krvni tlak? Držite se ovih savjeta!

Može li se pobijediti visoki krvni tlak prirodnim metodama? Uz terapiju liječnika, savjeti u nastavku vam također mogu pomoći!

Visoki krvni tlak može oštetiti vaše zdravlje na duge staze – dovodi do srčanih oboljenja, otkazivanja bubrega i drugih ozbiljnih zdravstvenih problema. Vrlo je važno držati ga pod kontrolom.

Držite se savjeta u nastavku:

Pazite na težinu

Idealna težina je svakako osnova normalnog krvnog tlaka. Pretilost dovodi do povišenja istoga. Ako imate koji kilogram viška, napravite zdraviji plan prehrane i pridržavajte ga se. Nakon nekog vremena sigurno ćete se osjećati bolje.

Pripazite na unos soli

Moguće je da unosite više soli nego što je organizmu potrebno. Najpametnije bi bilo da vodite dnevnik prehrane. Višak soli u organizmu dovodi do većeg znojenja, čini vas napetijim i diže tlak.

PROČITAJTE: 7 prirodnih načina da snizite krvni tlak u samo 10 minuta

Vježbajte redovno

Nekada težina nije jedini uzrok visokog tlaka. Može biti od stresa, nepravilnog načina života, nezdravih navika u prehrani, itd. Vježbajte redovno pet dana tjendo, makar u vlastitoj režiji, kako biste držali tlak pod kontrolom.

Izbjegavajte kavu i alkohol

Ponekada preveliki unos kofeina može dovesti do visokog krvnog tlaka. Promatrajte sebe i vidite koliko često pijete kavu, a onda nakon toga izmjerite tlak. Ako se povisio, onda morate paziti na unos kofeina. Isto važi i za alkohol.

Krenite na zdravu dijetu

Zdrava dijeta podrazumijeva unos voća, žitarica, hrane s više vlakana. Posjetite nutricionistu i porazgovarajte s njim o trenutnim navikama u prehrani, a sa zdravijim planom pođite kući.

Prestanite pušiti

Ako ste strastveni pušač morat ćete pronaći način da se riješite ove loše navike. Ostavljanje cigareta zaustavit će mnoge zdravstvene probleme, uključujući i visok krvni tlak.

Redovno mjerite tlak

Bilo bi zgodno da češće mjerite tlak i pratite kako vaše tijelo reagira na prehranu i vježbe. To će vam biti dodatna motivacija da se novih i zdravijih navika pridržavate u budućnosti.

NAJNOVIJE!