7 područja vašeg života koje će Đavao iskoristiti kako bi vas napao

Đavao je Božji neprijatelj, a njegov je glavni plan i svrha otežati njegove planove u vašem životu i odvojiti vas od Boga.

Postoje mnoge taktike putem kojih vas nastoji okrenuti protiv Boga. Donosimo 7 područja vašeg života koja su podložna takvom napadu.

1. Đavao napada kroz bolest

Kada ste bolesni, tijelo vam je slabo i često predstavlja neočekivane prepreke. Tijekom razdoblja bolesti i slabosti Đavao želi da se naprežete, budete pod većim stresom i da se vaša bolest oduži, no Bog želi da se odmarate kako biste bili u svome najboljem svjetlu. Ako možete, uzmite si vremena da se potpuno oporavite i molite se za mentalno i fizičko ozdravljenje.

2. Đavao napada kroz vezu

Kada ste u potrazi za onom pravom osobom vrlo je vjerojatno da ćete naići na puno žabaca a malo prinčeva. Đavao se želi infiltrirati u vaše veze. On će nuditi razna iskušenja i pokušati ugroziti vaše vrijednosti i ciljeve. Vjerujte Bogu i pazite na upozorenja kojima vas on upozorava na nešto što nije njegova volja.

3. Đavao napada naš brak

Đavao želi vaš brak, želi ga uništiti i sve pozitivno što ste izgradili sa svojim partnerom. On će donositi sukobe, žudnje, bijes, stare rane i nesporazumijevanje kako bi vas rastavio. Ako se borite u braku, ne dopustite Đavlu da ga uništi. Umjesto da probleme u braku rješavate sami, oslonite se na Krista i u njemu izgradite temelje.

4. Đavao nas napada na poslu

Đavao će se pojaviti na vašem poslu i stvoriti napetosti i sukobe s ciljem da umanji vašu produktivnost te vas slomi i fizički i mentalno. Ako ste na poziciji moći, to se može pokazati tako da tu svoju moć zloupotrijebite kako biste bili dominantni nad zaposlenicima. Umjesto da se usmjeravate na negativnosti, pokušajte ostati pozitivni i pozovite Boga u pomoć.

5. Đavao napada kroz ovisnosti

Đavao će pokušati kontrolirati vas kroz razne oblike ovisnosti – stvorit će ovisnost koja će vam biti jedino ispunjenje. Iako je najčešća ovisnost ona o supstancama poput droge i alkohola, ovisnost može doći i iz neočekivanih smjerova, poput vaše prehrane ili posla. Pozovite Boga kako bi vam pomogao ukloniti iz života one stvari koje vas razdvajaju od Njega.

6. Đavao napada naše financije

Što biste trebali učiniti kada đavao napadne vaše financije? U onim trenucima kada ste učinili sve što ste znali, a i dalje ste u dubokim problemima.

Kada dođu teška financijska vremena, to nije razdoblje kada se treba prepustiti slučajnostima, nego se tada trebate boriti! Umjesto da se predate napadima, trebate uzvratiti udarac Đavlu! Nemojte se povući u strahu i brizi, nego taj kritičan trenutak iskoristite kao prekretnicu u svojoj financijskoj borbi! Učinite nešto hrabro kako biste slomili strijele koje đavao baca na vas.

7. Đavao napada našu djecu

Većina će roditelja učiniti sve za svoju djecu. Oni su naš ponos i život, a neprijatelj to zna. Za njega nema boljeg načina da nas napadne nego putem naše djece.

Kada imate probleme sa zločestim, ili bolesnim djetetom teško ih je gledati takve. Teško je zadržati vjeru kada nevina djeca tako pate.

U Poslanici Galaćanima 6, 9 apostol nam Pavao govori: „Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti!“

Apostol Pavao je Galaćanima zapravo govorio:

„Ne dopustite zlu da vas pobijedi…“

„Ne dopustite lošim prilikama da vas istroše i pobijede…“

„Nemojte se prepustiti zlu koje vas želi pobijediti…“

Izvor: Theprayingwoman.com; Prijevod: Mislav U.

NAJNOVIJE!