4 pokazatelja posljednjih dana

Koji su pokazatelji posljednjih dana? Prije ili kasnije doći će svršetak svijeta.

Neki vjeruju da će kraj doći s velikim praskom: uništit ćemo sami prenapučenošću naš dragocjeni svemirski brod, koji je zagađen ili uništen nuklearnim ratom.

Znanstvenici znaju da je to moguće. Povjesničari se boje da je to neizbježno.

VIDI OVO: Blizu je svršetak svega

Neki misle da će svršetak doći postupno: život će nastaviti svoj tok evolucijom milijunima godina, dok sunce ne počne umirati i život na zemlji postane nemoguć. Astronomi znaju da je to neizbježno. Pisci znanstveno fantastičnih romana nadaju se da će ljudska rasa otići s ove planete i naseliti se u galaksiji prije nego dođe do tragedije.

Kršćani vjeruju u treći ishod. Vjeruju da će se Isus Krist vratiti na ovu zemlju kao Sudac i Kralj.

A kad će se to dogoditi? Isus je rekao da On to ne zna: ”Ali nitko ne zna dana ni časa kada će biti kraj – pa ni anđeli. Čak ni Božji Sin ne zna. Zna samo Otac.” Ali u međuvremenu,

1. Bit će ratova i revolucija.

Isus je rekao: ”Narodi i zemaljska kraljevstva dizat će se jedni protiv drugih.” Rekao je svojim učenicima da se ne boje kad čuju da se sve to zbiva.

2. Bit će prirodnih katastrofa.

Isus je rekao: ”U mnogim područjima bit će gladi i potresa, pošasti, a bit će strahote i velikih znakova s neba.”

3. Kristovi će sljedbenici biti progonjeni.

Isus je rekao svojim učenicima: ”Bit će to vrijeme žestokog progonstva, povlačit će vas po sinagogama i zatvorima te vas voditi pred kraljeve i vladare radi mojeg imena.”

4. Pojavit će se lažni Mesije.

Isus je rekao: ”Mnogi će doći u moje ime proglašavajući se Mesijom i govoriti: ‘Došlo je vrijeme!’ Ali ne vjerujte im!”

Svi su ti događaji pokazatelji posljednjih dana. Ratovi, strahote, progonstva i lažni vjerski vođe – sve su to redovita zbivanja u svijetu, a takvim se vijestima pune dnevni listovi od Isusovog doba sve do danas. I bez sumnje će se nastaviti sve dok On ne dođe.

Kad će biti posljednji dani? Već su sada nastali.

VIDI OVO: 10 prekrasnih obećanja za posljednja vremena da dobijete nadu (ne strah)!

Isus je opisao zadnja zbivanja u pjesničkom obliku:

”Tada će doći do čudnih pojava na nebesima – upozorenja, znakovi i kobni predznaci na suncu, mjesecu i zvijedama; a ovdje dolje na zemlji bezizlazna tjeskoba, narodi će se uznemiriti i preplašiti od silne morske huke i neobičnih plimnih valova. Zbog zastrašujuće prijetnje koja će zadesiti zemlju, oslabit će hrabrost mnogih ljudi, jer će se razbiti postojanost samih nebesa. Tada će narodi zemlje ugledati Sina čovječanstva, kako dolazi u oblaku s velikom slavom i silom. I kad se sve ovo počne zbivati, uspravite se i podinite pogled! Jer je blizu vaše otkupljenje!” (Isus u Luki 21)

Autor: Andrew Knowles; prema poglavlju iz knjige ”Vjerovati danas”