Ponizna vjera u Boga uvijek rezultira blagoslovima

Ponizna vjera u Boga uvijek rezultira blagoslovima, a to najbolje vidimo u primjeru Izraelaca.

Kada Božji narod ponizno zazove Njegovo ime, On pokazuje nevjerojatnu moć (2. Ljetopisa 20, 1-25). Biblija je pretrpana pričama o Božjim moćnim intervencijama onima koji Mu vape.

Uzmite na primjer Jošafata. Čuo je da se na njega podižu Moapci, Amonci i Meunjani i da žele zaratiti protiv njegova kraljevstva. 

Jošafat je priznao da se boji, ali se brzo podsjetio na vjernost koju je Bog pokazao u prošlosti. Nakon što je priznao potpunu ovisnost o Gospodinu, okupio je sve Izraelce kako bi vapili svome Ocu.

Preko proroka Jahaziela Bog je podsjetio narod da je ovo Njegova bitka tako da se ne trebaju bojati. (2. Ljetopisa 20, 14-15).

PROČITAJTE: 10 karakteristika ponizne osobe

Narod je slavio Boga zbog Njegova ohrabrenja. I nevjerojatno „kad Judejci dođoše na visinu iznad pustinje i pogledaše na mnoštvo, vidješe samo mrtva tjelesa gdje leže po zemlji. Niti jedan nije bio umaknuo“. (24. stih) Svi njihovi neprijatelji su ležali mrtvi.

Bog je djelovao na čudesnije načine nego što bismo mogli zamisliti. Njegova čuda i danas nadilaze sva očekivanja. Kroz načine kao što su molitva, slavljenje, pjesma i post možemo Ga zamoliti da nam se otkrije.

On je spreman odgovoriti nam kada Mu dođemo s opterećenim srcima i teškim brigama. Iako ne možemo sami uspjeti, to prečesto pokušavamo.

PROČITAJTE: BOG JE VJERAN: On vas može izbaviti iz nemoguće situacije!

Kako bismo mogli vapiti Bogu i moliti Ga da On djeluje u našim životima, trebamo biti ponizni i uporni.

Ako svoje brige, strahove i želje donesemo pred Njega, Isus će nam s ljubavlju pomoći da shvatimo kako ovisimo o Njemu i Njegovoj moći.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org