Imate financijskih problema? Ovo je poruka nade za vas

Ako imate financijskih problema, molite Boga da vam pomogne izaći iz vaše teške situacije. Bog je iznad svega i trebamo Mu vjerovati!

Osjećate li se zabrinuto upravo sada? Strah vas je da nećete uspjeti namiriti sve račune i dugove koje imate? Ako još ne radite, brine vas hoćete li uspjeti zaraditi za mirovinu? Pomisao na budućnost vas jako uznemiruje… Niste jedini!

Biblija nam govori da možemo donijeti Bogu ova pitanja i naše brige. Kada se osjećamo kao da nema izlaza iz naše teške situacije, možemo tražiti od Boga da se brine o nama. I možemo se osloniti na Njegovu ljubav prema nama – čak i kada se bankovni račun osuši.

Ohrabrenje iz Božje Riječi

Postoji nekoliko biblijskih stihova koji mogu smiriti uznemireno srce kada je riječ o financijama. Ne dopustite da vaše srce ili um misle da vam nema pomoći. Bog je iznad svih i iznad svega i možemo Mu vjerovati.

VIDI OVO: Molitva za financije: Ovako možemo moliti za naše financijske potrebe

U nastavku su stihovi o kojima treba razmišljati dok se molite nad svojom financijskom situacijom.

1. Zamolite Boga da bude izvor svih vaših potreba.

A Bog moj ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu. (Filipljanima 4,19)

2. Zamolite Boga da smiri vaše nemirno srce u vezi vaših financija.

Bog nam je zaklon i utvrda, pomoćnik spreman u nevolji. Stoga, ne bojmo se kad se ljulja zemlja, kad se bregovi ruše u more. (Psalam 46, 1-3)

3. Zamolite Boga da daje snagu onima koji rade u vašoj obitelji.

Svi napori donose dobit, ali puki govor vodi samo do siromaštva. (Izreke 14, 23)

4. Zamolite Boga da vas oslobodi financijskog duga, tako što ćete vratiti ono što dugujete.

Nikomu ništa ne dugujte, osim da jedni druge ljubite. (Rimljanima 13, 8)

5. Zamolite Boga da vam omogući da date više onima koji su u potrebi.

U svemu vam pokazah: tako se trudeći treba se zauzimati za nemoćne i na pameti imati riječi Gospodina Isusa jer on reče: “Blaženije je davati nego primati.” (Djela apostolska 20, 35)

6. Zamolite Boga da promijeni stav vašeg srca, tako da budete više zadovoljni s onim što već imate.

Znam i oskudijevati, znam i obilovati! Na sve sam i na svašta navikao: i sit biti i gladovati, i obilovati i oskudijevati. (Filipljanima 4, 12)

Molitva

Ako je vaša situacija preteška i jako ste tjeskobni, kažite Bogu:

“Bože moj, vjerujem da ćeš se pobrinuti za sve moje potrebe. Udijeli mi mudrosti da mudro koristim svoje resurse. Iako je moja trenutna financijska situacija jako teška, vjerujem da ćeš pronaći način kako da iz nje izađem. Vodi me u ovim teškim trenucima i daj mi snage da sve mogu podnijeti. Hvala što si uz mene, amen!”

Nije lako, ali ohrabrite se i imajte povjerenja u Boga. Vjerujte da će se On pobrinuti za vas, upravo onoliko koliko je potrebno.

NAJNOVIJE!