NaslovnicaDuhovnostPoruka o kušnjama: Pažljivo je čitajte!

Poruka o kušnjama: Pažljivo je čitajte!

Ovo je poruka o kušnjama. Ako ih nikada niste iskusili, ova poruka nije za vas. Pažljivo je čitajte!

Ako nikada niste bili pozvani proći kroz užarenu peć, odložite ovu poruku i provedite vrijeme približujući se Bogu, jer siguran sam da ako nikada niste imali nikakvu kušnju, to je zbog toga što ne hodate s Gospodinom. Ako nikada niste imali nikakvu kušnju, to je vjerojatno zbog toga što ste odbili slijediti Isusa u život potpunog predanja njegovoj volji.

Ali ako ste kušani i testirani, imam poruku koju je Bog stavio u moje srce za vas. Pažljivo je čitajte! Pažljivo je čitajte! Jer prije nego je duhovno provarite možda ćete vidjeti istinu koja je tako divna i tako krasna da ju je jedino um Božji mogao smisliti i samo je njegova milost može sprovesti.

Jednom davno, davno bila su tri Židova koja su živjela u dalekom Babilonu. Njihova imena su bila Šadrak, Mešak i Abed Nego. Bilo je to u danima kad je na prijestolju bio bezbožan kralj Nabukodonozor.

VIDI OVO: Kušnje i poteškoće nisu slučajne – za sve postoji neki razlog

Ovaj pokvaren vladar pokušao je ujediniti sve poganske religije svoga kraljevstva u jednu i sebe postaviti za poglavara. Bio je to pokušaj da sam sebe učini božanstvom.

poruka o kušnjama
Snimka zaslona

Ispod njegove ruke izašla je naredba da se svaki pojedinac u njegovu kraljevstvu mora pokloniti zlatnom kipu koji je podigao u ravnici Duri.

Kazna za neposlušnost bila je strašna. Svatko tko bi odbio pokloniti se tom zlatnom liku bačen bi bio u užarenu peć. Narod se pokorio. Na zvuk glazbe, čitava nacija savila je svoja koljena da štuje nečovječni lik koji je postavio ovaj pokvaren kralj.

Ali našla su se trojica koja su odbila to učiniti. Šadrak, Mešak i Abed Nego, djeca Svevišnjeg, odlučila su da će radije, ako je potrebno, umrijeti nego odbaciti Boga svoga spasenja. I tako su otišli u užarenu peć. I izašli su iz užarene peći. Ušli su u nju kao dobri ljudi, ali su izašli iz nje kao još bolji. Ušli su kao bogati ljudi, ali su izašli kao milijunaši. Ušli su ispunjeni ljubavlju Božjom, ali su izašli s blagoslovljenim prijateljstvom Onoga koji je bio sličan Sinu Božjem.

Autor: Charles S. Price