U posljednji dan: Kako će izgledati kad svi mrtvi ustanu iz groba?
Foto: Pexels

Kako će izgledati posljednji dan kada svi mrtvi ustanu u groba? To što je Isus podigao Lazara iz mrtvih samo je praslika onoga što dolazi.

U Ivanu 5,28-29 Isus kaže: “Dolazi, naime, čas kada će svi koji počivaju u grobovima čuti njegov glas, te izići iz njih: koji su činili dobro, na uskrsnuće – na život; koji su činili zlo, na uskrsnuće – na propast” Jeste li shvatili?

On kaže da dolazi dan kad će svi koji su u grobovima čuti glas Sina Božjega i izići ih njih! Od Adama – gdje god da je sada, u pijesku ili prašini – svi koji su u grobu čut će glas Sina Božjega, Vidite, Isus je rekao: “Ja sam uskrsnuće i život” (Ivan 11,25) i ja vjerujem da se on doista digao iz mrtvih. U knjizi Otkrivenja on kaže: “Bio sam mrtav, ali, evo, živim u vijeke vjekova i imam ključeve smrti i podzemlja.” (Otkrivenje 1,18).

Prešao sam Atlantik oko osamnaest puta na različitim brodovima i gotovo uvijek kada sam ga prelazio, gledao sam s palube u more i rekao bi: “Hej, vi tamo dolje, jednoga ćete se dana dignuti!

Vi razbojnici i gusari koji ste umrli na Spanish Mainu ili vi koji ste se utopili na Titanicu i svi vi koji ste se utopili na velikim brodovima za vrijeme ratova, svi ćete se vi jednoga dana dići.”

Dići će se na glas Sina Božjega. Milijuni, milijarde njih. I stat će svi pred Sud Kristov. Kakav će to prizor biti? Gdje će to biti? Ne znam, ali znam da će biti, jer Biblija je jedina knjiga na cijelom svijetu u koju se možete pouzdati.

Knjiga Otkrivenja nije samo završetak Biblije. Ona se bavi s krajem vremena, ali i sa stvarima koje će se dogoditi nakon kraja vremena.

Pogledajmo u Otkrivenje 6,12-17:

“Gledah dalje. Kad Janje otvori šesti pečat, nastade veliki potres zemlje, ”sunce” postade crno kao tkanina od kostrijeti, a cijeli mjesec postade kao ”krv”. Zvijezde s neba padoše na zemlju, ”kao što” svoje nezrele plodove strese ”smokva” kad je zatrese silan vjetar. ”A nebo” iščeznu kao ”knjiga koja se smota”. Sa svojih se mjesta pokrenuše sve gore i svi otoci. ”Zemaljski kraljevi, velikaši”, vojskovođe, bogataši, mogućnici, svi – robovi i slobodni – sakriše se po špiljama i gorskim ”pećinama”, govoreći gorama i pećinama: ”Padnite na nas i sakrijte nas od lica onoga ‘koji sjedi na prijestolju’ i od Janjetove srdžbe, jer dođe ‘veliki dan’ njihove srdžbe’! Tko može opstati”

Autor: Leonard Ravenhill

PROČITAJTE JOŠ: