Mnogi će se iznenaditi na Sudnji dan

Mnogi ljudi će se iznenaditi na Sudnji dan. Jer ono što čine vjernicima zapravo čine osobno samom Isusu.

Počevši od ISIS-ovog odrubljivanja glava kršćanima, preko zlostavljanja vjernika u logorima Sjeverne Koreje, pa sve do osobe na vašem poslu koja vas ismijava zbog vaše vjere. Oni ne povrjeđuju samo ljude, već sve to čine samom Isusu, kako je to i Savao doznao.

“A Savao, još uvijek odišući prijetnjom i ubojstvom protiv učenika Gospodinovih, pristupi velesvećeniku te zaiska od njega pisma za sinagoge u Damasku da, nađe li koga od ovoga Puta — i muškarce i žene — svezane dovede u Jeruzalem. A dok je putovao, približi se Damasku. I odjednom ga obasja svjetlost s neba. Pade na zemlju te začu glas koji mu govoraše: ‘Savle, Savle, zašto me progoniš?’ A on reče: ‘Tko si ti, Gospodine?’ A Gospodin reče: ‘Ja sam Isus kojega ti progoniš! Teško ti se protiv bodila ritati!'” (Djela 9,1-5)

Kakav šok je to moralo biti za Savla. Nije ni čudo što je poslije rekao da je najveći od svih grešnika, budući da je progonio Božju Crkvu (1. Timoteju 1,15). Svaki put kada bi bacio vjernika u tamnicu, zapravo je zlostavljao Spasitelja svijeta. Nanosio je bol Stvoritelju svemira.

Isus je rekao da će vjernici biti iznenađeni na Sudnji dan

No, oni koji progone kršćane nisu jedini koji će biti iznenađeni na Sudnji dan. Isus je rekao da će vjernici biti iznenađeni:

“Tada će kralj reći onima sebi zdesna: ‘Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Baštinite kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta!’ Jer ogladnjeh, i dadoste mi jesti; ožednjeh, i napojiste me; tuđinac bijah, i primiste me; gol, i zaogrnuste me; oboljeh, i pohodiste me; u tamnici bijah, i dođoste k meni. Tada će mu pravednici odgovoriti govoreći: ‘Gospodine, kada te to vidjesmo gladna i nahranismo, ili žedna i napojismo? A kada te vidjesmo kao tuđinca i primismo, ili gola i zaogrnusmo? A kada te vidjesmo bolesna ili u tamnici i dođosmo k tebi?’ I odgovorivši, kralj će im reći: ‘Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste.’” (Matej 25,34-40)

Sve što činimo za najmanjeg među vjernicima – „od ove moje najmanje braće – činimo to Isusu. Bilo što. I to ne činimo jednostavno za Isusa, već Isusu, jer kaže: „meni učiniste“.

Moj tata bi jednog mentalno hendikepiranog čovjeka redovito vodio na obrok. Doveo bi ga nedjeljom u crkvu, a potom bi ga odveo do obližnjeg restorana na pljeskavicu. Znam da kada je prošle godine moj tata otišao na nebo, Isus je rekao: “JJ, svaki put kada si vodio Tommya na ručak vodio si mene.”

Čak i najmanje djelo ljubavi bit će nagrađeno
Foto: Pexels

Čak i najmanje djelo ljubavi bit će nagrađeno

Kada pomognete bratu oko preseljenja, provedete dan s ekipom koja radi na kući udovice, molite za obeshrabrenu sestru ili date bratu nešto novaca da ima za hranu, sjetite se kome to radite. Čak i najmanje djelo ljubavi koje činimo za vjerne bit će nagrađeno:

“I tko god napoji jednoga od ovih malenih samo čašom hladne vode u ime učeničko, zaista, kažem vam, neće mu propasti plaća.” (Matej 10,42)

“Samo čaša vode!” Većina djela koja će Isus nagraditi neće biti monumentalna, već najmanja djela dobrote u njegovo ime.

Sve one pelene koje promijenite, sve one priče koje ispričate svojoj djeci prije spavanja, sve one vožnje na sportske treninge – sve će biti nagrađeno. Svaki novčić koji date siromašnom, svaki posjet starijoj osobi, svaki posjet u bolnicu da biste vidjeli bolesnog brata, svako dugačko jutro provedeno naučavajući trogodišnjake u nedjeljnoj školi, svaka košara s hranom koju poklonite obitelji s novorođenčetom, svaka riječ utjehe, svaki tekst ohrabrenja, svaka molitva za tog vjernika u boli – sve to činite samom Isusu, a on neće zaboraviti vaše najmanje djelo dobrote. Uostalom, on pamti svaku čašu vode koju damo u njegovo ime.

Dakle, danas učinite što god možete kako biste blagoslovili brata ili sestru ili nekoga u potrebi. To ne mora biti nešto veliko. I nemojte se zamarati time da to upamtite, jer će vas Isus na to podsjetiti na Sudnji dan.

Autor: Mark Altrogge; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!