Potez ovog liječnika iz Osijeka jedna majka nikada neće zaboraviti: Ostala sam bez teksta!

Majka je napisala da će potez liječnika iz KBC-a Osijek pamtiti do kraja života. Doktor Matej Šapina je Čovjek s velikim Č!

Velika gesta liječnika iz Osijeka oduševila je majku jedne djevojčice iz Pleternice te je svoje iskustvo podijelila na Facebooku:

“Mogla bih napisati koje sve titule ovaj liječnik ima, ali time mogu samo riskirati da neku izostavim. Umjesto toga biram pisati o njegovoj tituli Čovjek, s velikim Č.

Dogode se trenuci kad (i ja) ostanem bez teksta, knedla u grlu, a moraš ostati pribran. Kao što znate, Ana je danas bila na bronhoskopiji, što je nekoliko zgrada dalje od zgrade pedijatrije.

Liječnik iz Osijeka Šapina
Foto: Facebook

Nisam ni sama znala koliki je KBC Osijek zapravo kompleks, ali snalazimo se. I kad je Ana izašla iz operacijske sale, još naravno omamljena i u blagom šoku, čekali smo ‘prijevoz’ koji nas je trebao prebaciti u našu zgradu.

Da se razumijemo, ona je bila zbrinuta, na svom krevetu i vjerujem da bi vrlo brzo stigao krevet ili kolica koji bi ju prebacio na pedijatriju. No međutim, doktor Šapina se okrene prema nama i kaže Ani: ‘Primi se za mene!’

Mi smo se obje nasmijale, jer smo mislile da se šali, ali on je sa smiješkom, uzeo Anu i odnio je svojim rukama do našeg odjela.

Inače, mladi Đakovčanin Matej Šapina, s već obranjenom titulom doktora znanosti, liječnik u Klinici za pedijatriju osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC), prošlogodišnji je dobitnik medicinskog Oscara.

Jedan je od dvoje hrvatskih liječnika nagrađenih na međunarodnom natječaju za najbolja istraživačka postignuća u medicini i farmaciji International Medis Awards 2021.