Požrtvovni otac (36) poginuo riskirajući život kako bi spasio troje djece
Foto: GoFundMe.com

Požrtvovni otac je poginuo, a tri dječaka su spašena u Oregonu u SAD-u nakon što su pali s litice dok su planinarili.

36-godišnji Ryan Acord iz Grant’s Passa, planinario je sa suprugom, dva sina i prijateljem jednog od dječaka, kada su prešli liticu sjeverno od Secret Beacha, navodi se u izjavi šerifa okruga Curry Johna Warda.

Pratili su Google Maps koji ih je odveo na krivo mjesto gdje su parkirali i odlučili planinariti, piše People.

Prema GoFundMe stranici postavljenoj u ime obitelji, staza na kojoj su trebali ići “nije bila jasno označena”, pa su “završili na pogrešnoj stazi”.

“Staza je bila dovoljno lagana sve do približavanja vodopadu gdje je postala opasna. U ovom trenutku je bilo prekasno i tragedija se odvijala pred njihovim očima”, glasi poruka na stranici.

Mjesto nesreće 1
Foto: Facebook

Otac se u pokušaju spašavanja poskliznuo i pao

Ryan, koji je vidio kako djeca prelaze “preko početnog dijela nasipa”, poskliznuo se dok ih je pokušavao spasiti i pao.

Njegova supruga, Jordan Acord, bila je ta koja je pozvala policiju. Prve hitne službe pronašle su i Ryana i Nolana Haptonstalla (8) na stjenovitoj plaži, oko 60 metara ispod kraja staze. Ryan je proglašen mrtvim na licu mjesta.

Helikopter američke obalne straže je izvukao dijete iz područja i dopremio ga u opću bolnicu Curry u Gold Beachu nakon čega je prebačen u bolnicu u Portlandu.

Dječakova majka rekla je šerifu da je njezin sin zadobio ozbiljne ozljede od pada, ali da je sada “dobro” i da se očekuje da će se “potpuno oporaviti”.

Mjesto nesreće; Foto: Facebook

Dječaci su se strmoglavili niz nasip

Ekipe za potragu i spašavanje uspjele su doći do dvojice braće, 12-godišnjaka i 8-godišnjaka, koji su “pali s gornjeg dijela staze” i strmoglavili se niz strmi nasip.

12-godišnji dječak, kojeg je policija identificirala kao Kadea Acorda, pronađen je “kako visi na malom drvetu”, što ga je spriječilo da padne dalje, navodi se u šerifovoj izjavi.

8-godišnje dijete, identificirano kao Liam Stidham, “bilo je neozlijeđeno i pušteno” svojoj majci, Jordan, ubrzo nakon spašavanja, dodao je šerif.

Obalna straža SAD-a je helikopterom prebacila Ryanovo tijelo iz tog područja nakon što je spašavanje završilo, dodao je Ward.

U posljednje tri godine na tom području umrle su tri osobe.

Pomolimo se za ovu obitelj – utjehu majke i sinova koji su izgubili voljenog oca, kao i za njihov oporavak.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare