Tko su pravi vjernici?

Na kraju ćemo znati tko su pravi vjernici. Bog će to odrediti za nas. 

U drevnom Egiptu su štovali gotovo sve i svakoga. U umovima Egipćana, rijeka Nil bila je božanstvo. 

Tako je Bog doslovno rekao: „Rijeka Nil koju smatrate božanstvom? Ja ću ju pretvoriti u krv.“ 

Biblija nam kaže da je Mojsije: „Mojsije i Aron učiniše kako im je Jahve naredio. Podiže Aron svoj štap i naočigled faraona i njegovih službenika mlatnu po vodi u Rijeci. Sva se voda u Rijeci prometnu u krv“ (Izlazak 7,20).  

Faraonovi vračevi, kao i okultisti, su isto to mogli činiti te je Faraonovo srce još više očvrsnulo. 

Jedna od đavlovih najboljih taktika jest imitiranje. On preplavlja svijet svim vrstama jeftinih imitacija te tako otežava osobama da vide pravu istinu. 

VIDI OVO: Kršćansko obraćenje: Što ono znači i je li istinito?

Naš je svijet prepun svih vrsta vjerskih ideologija s guruima, samoprozvanim prorocima i religioznim vođama koji govore da baš oni imaju istinu. No, koja je ona prava jedinka? 

Ne riskiram kada kažem da je to kršćanska vjera. Sve drugo je imitacija. 

Isus je to najbolje postavio kada je rekao: „Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.“ (Ivan 14,6). Ispričao je pripovijest o pšenici i kukolju i poljoprivredniku koji je krenuo sijati pšenicu. No tijekom noći je susjed, kao neprijatelj, došao i posijao kukolj. Kukolj na početku izgleda isto kao pšenica, ali kasnije uništi pšenicu. 

Đavao stavlja razne vrste lažnih verzija u svijet. I u konačnici ćemo imati i Antikrista. No, Isus je rekao: „Dakle: po plodovima ćete ih njihovim prepoznati“ (Matej 7,20). Na kraju ćemo znati tko su pravi vjernici. Bog će to odrediti za nas. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org

NAJNOVIJE!