NaslovnicaŽivotKako možemo prepustiti brige i probleme Bogu?

Kako možemo prepustiti brige i probleme Bogu?

Bog ne želi da budemo zabrinuti i tjeskobni … Kako onda možemo prepustiti brige i probleme Bogu?

Mnogi kršćani mogu potvrditi da, iako pripadamo Bogu kroz vjeru u Krista, i dalje doživljavamo iste brige i probleme koji su nas mučili dok nismo postali vjernici. Često se obeshrabrimo i zaglibimo u životnim brigama.

Činjenica da se i Stari i Novi zavjet bave ovim problemom na isti način ukazuje na to da Bog zna da su problemi i brige neizbježni u ovom životu. Ali u njegovoj Riječi nalazimo ohrabrenje:

Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas. (1. Petrova 5, 7)

Kako prepustiti brige i probleme Bogu?

Prvo, moramo shvatiti da nam je Bog dao svu snagu koja nam je potrebna da živimo za njega. 2. Petrova 1, 3 kaže: “Božanstvena sila njegova darovala nam je sve, što služi za život i pobožnost, poznavanjem onoga, koji nas pozva slavom i moći.” Ne trebamo se bojati možemo li prebroditi problem; Božja je moć puno veća od naše najveće potrebe.

PROČITAJTE: Hoćeš li iskoristiti današnji dan da sve brige predaš Meni?

Drugo, naši problemi mogu nam pomoći rasti u Kristu. Jakov kaže: “Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje, znajući da prokušanost vaše vjere rađa postojanošću. Ali neka postojanost bude na djelu savršena da budete savršeni i potpuni, bez ikakva nedostataka.” (Jakovljeva 1, 2-4 )

Naše brige i probleme trebamo uzeti kao prilike za molitvu i ovisnost o Bogu. Nakon što je dao razlog da probleme smatra radošću, Jakov nastavlja: “Ako li kojemu od vas nedostaje mudrosti, neka ište u Boga, koji daje svima obilato, i ne kori, i dat će mu se.” (Jakovljeva 1, 2). U vremenima brige ili nevolje obraćamo se Bogu za mudrost da nam pomogne.

Bog može dopustiti da iskusimo određene probleme kako bismo kasnije bili od pomoći drugima

Baš kao što je Pavao koristio svoju slabost da pomogne drugima, Bog može koristiti naše poteškoće kako bi nam omogućio da bolje služimo drugima u istom području potrebe. Na primjer, osoba koja je preživjela rak često je najbolji izvor inspiracije drugoj osobi koja se suočava s rakom. Osoba koja je izgubila supružnika često može biti najbolji izvor ohrabrenja drugoj osobi koja je izgubila supružnika.

PROČITAJTE: Molitva protiv brige

Bog je veći od svih naših briga i problema i to moramo prihvatiti ako želimo imati pobjedu u svom životu. Svaki vjernik ima neke poteškoće za koje niti ne znamo, jer Biblija uči da je iskušenje “uobičajeno” za čovječanstvo.

Nije vas zahvatila druga kušnja osim ljudske. Ta vjeran je Bog: neće pustiti da budete kušani preko svojih sila, nego će s kušnjom dati i ishod da možete izdržati. (1. Korinćanima 10, 13)

Ne smijemo dopustiti da nas Sotona zavede da mislimo da su svi naši problemi naša krivnja, da će se sve naše brige ostvariti i da će nas sve to uništiti.

Dakle, svaki dan, korak po korak, trebali bismo se moliti Bogu da nas vodi, čitati i proučavati njegovu Riječ i razmišljati o Božjoj Riječi kada se pojave problemi, brige i tjeskobe života.