Prigovaranje je veliki grijeh
Foto: Car photo created by rawpixel.com - www.freepik.com

Prigovaranje je grijeh. Lijek za prigovaranje je zahvaljivanje. Kad se sjetimo svega što je Gospodin za nas učinio, shvaćamo da nemamo razloga žaliti se.

“I ne mrmljajte kao što i neki od njih mrmljahu te izgiboše od Zatornika.” (1. Korinćanima 10,10)

Izraelci su se kronično žalili dok su putovali pustinjom. Žalili su se na opskrbu vodom. Žalili su se na opskrbu hranom. Žalili su se na svoje vođe. Kad im je Bog dao manu s neba, ubrzo im je dojadila i čeznuli su za porilukom, lukom i češnjakom iz Egipta.

Premda u pustinji nije bilo trgovina živežnim namirnicama ili trgovina cipela, Bog ih je kroz četrdeset godina opskrbio nepresušnim zalihama hrane i obućom koja se nije istrošila. Ali umjesto da budu zahvalni za čudesan način na koji se Bog skrbio za njih, Izraelci su mrmljali bez prestanka.

Vremena se nisu promijenila. Danas se ljudi žale na vremenske prilike: ili je pretoplo ili prehladno, ili prevlažno ili presuho. Žale se na hranu, kao što je grudičasti umak ili izgorjeli tost. Žale se na posao i plaću, a kad posla nemaju žale se na nezaposlenost.

PROČITAJTE: Što Biblija kaže o prigovaranju, gunđanju i kukanju?

Prigovaraju vladi i žale se na njene poreze istovremeno zahtijevajući sve veće povlastice i usluge. Nezadovoljni su drugim ljudima, svojim automobilima, poslugom u restoranu. Žale se zbog neznatnih bolova i smetnji i žele da su viši, mršaviji i ljepši.

Bez obzira koliko Bog bio dobar prema njima, oni govore: “Što je on dobroga za mene učinio u posljednje vrijeme?”

Mora da je za Boga iskušenje imati posla s ljudima kao što smo mi. Bio je tako dobar prema nama i pobrinuo se ne samo za životne potrebe, nego i za raskoš koju njegov Sin nije uživao dok je bio na zemlji.

Imamo dobru hranu, čistu vodu, udobne domove, mnogo odjeće. Imamo vid, sluh, apetit, pamćenje i tako mnogo drugih blagoslova koje uzimamo zdravo za gotovo. On nas je štitio, vodio i krijepio. I ono najvažnije, dao nam je život vječni po vjeri u Gospodina Isusa Krista. A što dobiva za uzvrat? Vrlo često ništa, osim niza žalopojki.

PROČITAJTE: Znate li što se događa ljudima koji stalno kukaju?

Imao sam prijatelja u Chicagu koji je znao dobar odgovor na pitanje “kako si”. Uvijek bi odgovorio: “Bio bi grijeh žaliti se.” Često se toga sjetim kad sam u napasti da prigovaram.

Prigovaranje je grijeh. Lijek za prigovaranje je zahvaljivanje. Kad se sjetimo svega što je Gospodin za nas učinio, shvaćamo da nemamo razloga žaliti se.

Autor: William MacDonald; Izvor: Biblija365.com