Promatrala je svoje kćeri blizanke dok su hodale i primijetila nešto čudno: Ubrzo je saznala gorku istinu

Majka je promatrala svoje kćeri blizanke te je uočila da s hodom jedne kćeri nešto nije u redu. Ubrzo je saznala da boluje od cerebralne paralize.

Djevojčici Fearne Disbury (6) dijagnosticirana je cerebralna paraliza kada je imala samo tri godine, ali nakon operacije njena mama Emma se nada da će joj se bol ublažiti i da će polako moći poboljšati svoju pokretljivost.

Emma je rekla kako cerebralna paraliza nije spriječila Fearne da bude aktivna, jer se pridružuje svoj ostaloj djeci u obitelji u svemu što rade.

Emma je za Liverpool Echo rekla da je nedavna operacija olabavila mišiće na nogama njene kćeri i da će se šestogodišnjakinja uskoro vratiti svojoj lokalnoj fizioterapiji.

Majka je primijetila da ne djevojčica nema iste pokrete kao njezina sestra blizanka

Ova 41-godišnjakinja iz St Helensa rekla je da je Fearne prvi put dijagnosticirana cerebralna paraliza nakon što je primijetila da ne postiže iste pokrete i motoričke sposobnosti kao njezina sestra blizanka.

Fearne s blizankom Molly i starijom sestrom Poppy
Fearne s blizankom Molly i starijom sestrom Poppy (Foto: Emma Disbury)

– To utječe na njen govor i mišiće. Hodanje je za nju zaista bolno jer ima grčeve u stražnjem dijelu nogu, a njezini osnovni mišići nisu baš jaki. Upravo je imala operaciju kako bi ublažila spastičnost u nogama koja je uključivala rezanje dijela kičme. Kada je izašla na operaciju, moglo se reći da joj se pokretljivost poboljšala. Prvo što je rekla bilo je da su joj noge već slobodne – istakla je majka djevojčice.

Unatoč zastojima u njenom razvoju, Emma je rekla da Fearne “ne zna za bilo kakvu razliku” i kako je obitelj “ne sprječava da radi sve što želi”.

Djevojčica je i dalje vrlo aktivna

Emma je rekla da je Fearne i dalje vrlo aktivna, voli plivati i uključena je u obiteljske aktivnosti s blizankom Molly i starijom sestrom Poppy (12).

Fearne i njezini prijatelji i obitelj također su prešli 600 milja zbog cerebralne paralize sakupivši više od 2.000 funti, a Fearne je propješačila posljednju milju po kiši.

Emma je dodala da je Fearne bilo teško u školi jer je još uvijek prilično stidljiva, ali trenutno ima logopedsku terapiju.

– Govor dolazi, a sada je i ona operirana, sve dolazi na svoje mjesto. Ona se jednostavno snalazi i nikada se ne žali. Čak i pored svega što joj se događa, sretna je i nasmijana sve vrijeme – zaključila je majka.

Donesimo Bogu u svojim molitvama malenu Fearne i cijelu obitelj!