Prva stvar koju Isus čini kad namjerava promijeniti naš život
Foto: Unsplash

Prva stvar koju Isus čini kad namjerava promijeniti naš život jest da nam se ukaže. Možda ne u fizičkom obličju, ali počne činiti promjene i okreće naš svijet naglavce.

Bog ima naum za svakoga od nas.

“Ustani i stani na svoje noge; jer zato ti se ukazah da te postavim slugom i svjedokom kako onome što si vidio, tako onome što ću ti objaviti” (Dj 26,16).

“Pavao, pozvan voljom Božjom za apostola Krista Isusa … crkvi Božjoj u Korintu, posvećenima u Kristu Isusu, pozvanima da budu sveti, sa svima koji ma gdje zazivlju ime Gospodina našega Isusa Krista” (1 Kor 1,1-2).

Ova dva retka pokazuju veliki cilj koji je Bog imao za Pavla kad mu se objavio na damašćanskoj cesti.

VIDI OVO: 6 stvari koje su učinile Isusa ljutim, a čine to i danas

Prva stvar koju Isus čini kad namjerava promijeniti naš život jest da nam se ukaže. Možda ne u fizičkom obličju, ali počne činiti promjene i okreće naš svijet naglavce. Nakon što nam kaže: “Digni se i stani na noge”, počne nam otkrivate svoje nove ciljeve.

Postoji razdoblje vremena koje nam je dano da budemo na Zemlji (vidi Heb 9,27), ali nismo spašeni samo da dospijemo u nebo kad umremo. Ne, Bog ima naum za svakoga od nas. Isus je Pavlu dao određen cilj u životu i u Djelima 26,16 vidimo da je to bilo da bude “sluga i svjedok”.

Kao kršćanin, pozvani ste služiti i biti svjedok Isusa Krista onima oko sebe. Što je Bog učinio za vas? Što ste vidjeli da Bog čini za druge?

Drugom prilikom, Isus je rekao: “Zato idite i učinite … učenicima mojim! Ja sam s vama u sve vrijeme do svršetka svijeta” (Mt 28,19-20). S obzirom da ste sluga Kristov, on je uvijek s vama, opremajući vas da budete svjedok onima koje susrećete. To je vaš najviši cilj!

Autor: Gary Wilkerson