Prvo Isusovo čudo: 3 važne lekcije koje nas uči

Prvo Isusovo čudo puno je važnih lekcija koje svaki vjernik treba znati i primjenjivati u svom životu. 

To čudo nalazi se u Evanđelju po Ivanu 2,1-12 gdje je Isus pretvorio vodu u vino na vjenčanju u Kani galilejskoj. Na tom vjenčanju, Isus je otkrio Svoju slavu koja je navela Njegove učenike da povjeruju u Njega.

1. Zamolite Isusa da uđe u svaki aspekt vašeg života

Kada pozovete Isusa u svoj život, onda ste spremni za čudo jer Njemu ništa nije nemoguće. Isus je pozvan na vjenčanje u Kani. Zbog toga je On uspio izvesti čudo i udovoljiti potrebama ljudi na vjenčanju u Kani. 

Prvo moramo pozvati Isusa u svako područje naših života da On može postati gospodar nad svakom situacijom u našim životima. Kada to učinimo, On nas neće napustiti jer On ima kontrolu i On će se pobrinuti za svaku situaciju. 

Prema Pismu, čudo se dogodilo treći dan kada je domaćinu ponestalo vina što bi bilo veliko razočarenje i sramota u slučaju da su gosti za to saznali.

2. Budite ponizni pred Bogom i svojim roditeljima 

Iako je bio Sin Božji, Isus je bio poslušan Svojim zemaljskim roditeljima kada Mu je majka rekla da nestaje vina na vjenčanju te je rekla da bi On nešto trebao učiniti da im pomogne. 

On nije zanemario molbu Svoje majke nego je slušao što je ona govorila te se odmah pokrenuo da pomogne. I mi trebamo biti poslušni našim roditeljima i slušati njihove riječi savjeta i učiniti što traže od nas jer to je dobro pred Gospodinom. 

Isusova majka rekla je slugama: „Učinite što vam On zapovijedi.“ Ona je znala da je Isus mogao učiniti nemoguće mogućim, ali sve što su oni trebali učiniti bilo je poslušati Ga i pratiti Njegove upute. 

Dok su slijedili te upute koje im je Isus dao, dogodilo se čudo koje je bio rezultat njihove poslušnosti prema Božjoj Riječi.

3. Božje je vrijeme najbolje

Domaćini na gozbi okusili su vino koje je Isus napravio od vode te su bili jako iznenađeni i počeli su ispitivati odakle je došlo vino. 

Komentirali su da je to vino mnogo bolje nego ono koje im je prije bilo posluženo. To nam pokazuje da je Božje vrijeme najbolje vrijeme za nas. Što god primimo od Boga je daleko bolje nego ono što možemo učiniti za sebe. 

Možda postoje stvari u našim života koje želimo da Bog ostvari za nas, ali On zna pravo vrijeme za ostvarenje tih stvari u našem životu. 

Zaključno, muškarci su rekli da je najbolje vino većinom bilo posluživano prije nego su se muškarci napili, no u ovom slučaju je najbolje vino čuvano do samoga kraja. 

Što god Isus čini uvijek je bolje od bilo čega što muškarac može učiniti. Vino koje je napravio čovjek je dobro, ali čudesno vino bilo je mnogo bolje. Najbolje je uvijek ono što primamo od Boga.

Izvor: Faithpot.com; Prijevod: Mislav U.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!