Pustite Boga da riješi sve vaše brige!

Ne dopustite da strah ili sumnja obuzme vaše biće. Sjetite se da Bog sve drži pod kontrolom. Pustite Boga da riješi sve vaše brige!

Svatko je u iskušenju da se brine. Obitelj, zdravlje, financije …  Stvarnost je takva da možemo kontrolirati vrlo malo tih stvari. Bolest nas na trenutak može zadesiti. Već sutra možemo dobiti otkaz, što dovodi do problema s financijama. Nemamo duhovnu moć da spasimo bilo koga iz obitelji; to može samo Bog … Isus nam poručuje:

“Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova.” (Matej 6, 34)

Briga ne čini apsolutno ništa

Briga ništa ne mijenja i ne rješava nikakve probleme. To je užasno gubljenje vremena. Kada je riječ o vjerovanju Bogu da se brine o nama, da nas opskrbljuje i rješava silne okolnosti, postoji stvarni smisao u kojem smo pozvani sve pustiti Bogu. Biti zabrinuti za ništa.

Jednostavno moramo sve svoje brige baciti na Gospodina, jer On brine za nas. Moramo reći Bogu: “Bože, nemam moć upravljanja ili uređenja svog života. Odustajem od pokušaja da sve shvatim i umjesto toga se svim srcem uzdam u Tebe!”

Pustite Boga da riješi sve vaše brige!

Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. (Filipljanima 4, 6)

Aktivnim, ustrajnim iznošenjem naših zahtjeva pred Boga možemo prevladati tjeskobu. Moramo trčati Bogu, hrvati se u molitvi i boriti se za Njegova obećanja. Moramo se boriti protiv svoje grešne sklonosti da se brinemo i nastojati umrtviti svoju grešnu želju za nadzorom. Moramo vjerovati Njemu! Molitva u nastavku nam može pomoći.

Nebeski Oče,
Sav svoj teret predajem Tebi, jer se brineš za mene. Brineš se za sve moje potrebe. Pomozi mi da se uvijek sjetim da sve mogu donijeti pred Tebe.

Oče, daj da prihvatim svaki dan kao dar. Pomozi da slijedim Tvoj put. Pomozi da budem zahvalan na onome što mi daješ i da ne brinem o svojim potrebama. Podsjeti me da je moja uloga brinuti se za napredak Tvoga kraljevstva i za one oko mene koji trebaju moju pomoć.

Nauči me, Oče, da se ne brinem o stvarima koje su izvan moje kontrole. Pomozi da vjerujem da se sve u mom životu događa s razlogom. Samo Ti znaš “zašto”, jer činiš da sve stvari rade zajedno za moje dobro. Svaki detalj, svaki događaj dio je Tvoga plana da me oblikuješ u osobu kakva bih trebao biti.

Otkloni svaki strah i sumnju i ispuni me Tvojim mirom. Zahvalan sam što se uvijek mogu osloniti na Tebe. U Isusovo ime molim, amen!

Molitve za druge potrebe i prigode možete pronaći na OVOM LINKU.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!