Redovnik otkrio lijek s češnjakom koji liječi mnoge bolesti
Foto: Pixabay

Ova ljekovita mješavina smije se piti najviše 12 dana!

Davne 1972. godine, jedan redovnik otkrio je recept za lijek koji dokazano liječi mnoge bolesti.

Glavni sastojak ovog prirodnog preparata jeste čudesni češnjak – jedna od najzdravijih namirnica na svijetu.

VIDI OVO: Kombinacija limuna i češnjaka čisti krvne žile: Ovaj jednostavan napitak čini čuda!

Dokazano je da ovaj lijek pomaže kod prevencije i liječenja visokog tlaka, srčanog udara, ateroskleroze, slabe cirulacije i koronarnih bolesti srca. Za reguliranje tlaka, suzbijanje virusa, gljivica i parazita zaslužan je alicin – glavni sastojak češnjaka koji ima snažno antibakterijsko djelovanje.

Također, češnjak opušta krvne žile i sprječava proizvodnju angiotenzima, peptidnog hormona koji utječe na pojavu hipertenzije. Vjeruje se da liječi i aterosklerozu, bolesti pluća, impotenciju, sinuse, reumu, gastritis, hemoroide, pomaže kod mršavljenja, regulira probleme sa vidom i sluhom i ubrzava metabolizam.

Sastojci za ovaj lijek:

  • 350 grama češnjaka
  • 200 ml 95-postotnog alkohola ili ruma (ako koristite alkohol, uzmite onaj koji ne sadrži metanol)

Priprema:

Odvojite češnje bijelog luka, očistite i izgnječite. Pomiješajte s alkoholom i sipajte u staklenu bocu. Nakon 10 dana procijedite, pa vratite u bocu i ostavite da odstoji u hladnjaku dva dana.

VIDI OVO: 4 zdravstvene tegobe koje češnjak liječi

Kako upotrebljavati?

Ova ljekovita mješavina smije se piti najviše 12 dana, tako što ćete sipati određeni broj kapi u čašu vode prije doručka, ručka i večere. Prvog dana stavite jednu kap prije doručka, dvije prije ručka i tri prije večere.