Za čitavu jednu generaciju vjernika, te tri riječi dočaravaju mnoge zlouporabe u Crkvi. U vrijeme kad su mnogi tražili izvorno djelo Božje ”s pratećim znacima”, šarlatani su postavljali lažna ”sveta djela”.

Takozvani evanđelisti ozdravljenja od svega toga stvorili su cirkus – pohlepni muškarci i žene koji su nudile ”ozdravljenje” za nisku cijenu.

Sad kad mnogi od nas čuju te tri riječi, uz nama se pojavljuju nelagodni osjećaji: strah od fanatizma, stid od sramote, bolna sjećanja na dragu braću i sestre čija je vjera zbog te prevare završila na hrpi pepela. Tragično, ali mnogi u Kristovoj Crkvi više ne prihvaćaju da Bog još uvijek čini čuda.

Međutim, molim vas, poslušajte što ću vam reći. Đavao pozna Pismo i zna da je proročki naviješteno izvorno, od Duha Svetoga nadanuto probuđenje ozdravljenja. Zbog toga čak i sada promiče svoje vlastite iskrivljene sastanke ”ozdravljanja”. Na njegovim sastancima nije središte Krist, nego se uzvisuju anđeli ili pojedinac.

Ali ono što Malahija proriče, ne može promicati čovjek. To neće biti lokalizirano i neće se vrtjeti oko čovjeka. Naprotiv, to će obilježiti sveto propovijedanje Krista. I događat će se u domovima pobjedonosnk vjernika i crkvama. Pastori i laički propovjednici primit će pomazanje da mole za bolesne. Starješine će se dizati sa svježom vjerom u silu Isusova imena da čini čuda. Svi će oni polagati ruke na bolesne i moliti za njih da ozdrave.

Dopustite mi dodati i četvrtu riječ ovom popisu riječi o kojima više ne govorimo: očitovanja (manifestacije). Čujemo za očitovanja tijela kad se ljudi ponašaju na bizarne načine. Da, bilo je mnogo takve tjelesne zloporabe koja se zvala ”očitovanje Duha”. Ali ako Duh Sveti istinski djeluje na nama, kao što je to činio sa svojim ljudima u Pismu, ne bismo se trebali bojati istinskog očitovanja.

A očitovanje koje će se događati u izljevu Duha u posljednjim danima, bit će radost Duha Svetoga. Dok će svijet sjediti pod oblakom tame, svjedočanstvo naroda Božjeg bit će svjedočanstvo čiste radosti. Dok će se rušiti sami temelji društva, Isusovi sljedbenici bit će viđeni kako slave Boga usred tih ruševina, nudeći pomoć i nadu onima u najvećoj potrebi.

Ovako očitovanje radosti potrebnije je više nego iakda. Iz dana u dan čujem narod Božji kako govori: ”Je li to sve što imamo od kršćanskog življenja? Moramo li uvijek biti usredotočeni na trpljenja i kušnje? Govori li uopće još Gospodin? Ozdravlja li još uopće? Ne bismo li trebali očekivati odgovore kad molimo? Gdje je čudotvornost koju obećaje Njegova Riječ?”

Dopustite da vam dam vrlo jednostavan odgovor na ova pitanja: Čuda i ozdravljenja moguća su uz pomoć i kroz silu Duha Svetoga. Knjiga Djela apostolskih govori nam da je Stjepan bio čovjek ”pun vjere i snage (i da je) činio velike, čudesne znakove u narodu” (Dj 6,8). Ako ćemo biti iskreni pred Gospodinom, mnogi od nas morat ćemo priznati da smo izgubili srce za takvu vjeru.

Autor: David Wilkerson