NaslovnicaŽivotAko si u teškoj situaciji, ovo su riječi za tebe

Ako si u teškoj situaciji, ovo su riječi za tebe

Ako si u teškoj životnoj situaciji, ovo su riječi za tebe: osloni se na Boga, vjeruj da On izvodi sve na dobro i da će bolji dani doći.

A onome, koji može sve učiniti izobilnije nego što molimo ili mislimo, po sili, koja djeluje u nama, Njemu slava u crkvi i u Kristu Isusu u sva pokoljenja odvijeka dovijeka! Amen. (Efežanima 3, 20-22)

Kakav moćan stih! Podsjeća nas da Bog čuje naše molitve – svaku od njih. Živ je i aktivan u našem životu, čak i kad ne osjetimo Njegovu blizinu. Većina nas je doživjela vremena kad nismo osjećali da je Bog blizu, ali, dobro znamo, On je uvijek s nama i ne postoje prevelike situacije s kojima se On ne bi mogao nositi.

Ovo su riječi za tebe koji si u teškoj situaciji

Možda se mučite u svom braku. Možda vas je iznenada pogodio neki zdravstveni problem. Možda se suočavate sa stvarnim financijskim problemima ili možda imate starije roditelje i ne možete vidjeti jasan odgovor što učiniti. Možda vam se vaša situacija čini beznadnom.

VIDI OVO: Bog će napraviti put tamo gdje izgleda da nema šanse

S Isusom, nijedna situacija nikad nije beznadna! Idite k Njemu. Vapite Mu i vjerujte da On sve može. On može učiniti više nego što možete tražiti ili zamisliti. Izlijte Mu svoje srce s pouzdanjem da je On dovoljno velik i moćan da riješi vašu situaciju.

Sjetite se što je Bog ranije učinio za vas
Foto: Pexels

Sjetite se što je Bog ranije učinio za vas

Usredotočite se na to kako je Bog ranije djelovao u vašem životu. Razmislite o vremenima kada ste nešto tražili od Boga, a On vam je odgovorio puno bolje nego što ste to čak i tražili. Zar to nije dobar podsjetnik da Mu i dalje vjerujete i budete zahvalni, čak i u oluji u kojoj se nalazite?

Život donosi razočaranja, bol u srcu i nevolje. Moramo se sjetiti da je Bog na djelu, često iza onoga što možemo vidjeti, tkajući dijelove našeg života kako bismo Mu donijeli slavu. Kada se vremena čine mračna, moramo se oslanjati se na Njega!

VIDI OVO: Isus se moli za tebe: Zlo ti neće nauditi

Koliko god bila teška vaša životna situacija, pronađite mirno mjesto da budete sami s Njim. Govorite Mu i čitajte Njegovu Riječ i podsjetite se Istine koja je u njoj. I znajte da “u svemu ovom sjajno pobjeđujemo po Onome koji nas je ljubio” (Rimljanima 8,37).