Roditelji dječaka s tri tumora na mozgu
Foto: Chris Lally/Liverpool Echo

Dječaku po imenu David Lally iz Brightona dijagnosticirana su tri velika tumora na mozgu i nekoliko manjih nakon što se žalio na jaku glavobolju i treperenje u desnom oku.

No, nakon nekoliko mjeseci kemoterapije s više serija kako bi liječnici pokušali smanjiti tumore, David je dobio šokantne, nevjerojatne i sretne vesti – u njegovom tijelu više nema tumora.

U Božjim rukama

Britanska javnost je za Davida prvi put čula 2021. godine kad je njegov otac Chris opisao iskušenje kroz koje obitelj prolazi kao mentalno iscrpljujuće, prije nego što je dodao da je život njegovog sina u Božjim rukama.

Chris i njegova supruga Kelly istakli su da su plakali kao kiša kad im je liječnik objavio radosne vijesti, jer su se već bili pomirili sa činjenicom da će izgubiti sina i da je pitanje trenutka kada će se to dogoditi, piše Liverpool Echo.

– Samo smo se pogledali i počeli plakati kao kiša. Ako se sada osvrnete na to odakle je trebalo početi, to je nevjerojatno. Ne znam kako mu je to uspjelo. Iskreno sam mislio da ćemo ga izgubiti. Teško je. Vrlo je teško. Ne bih to poželio svom najgorem neprijatelju. Uvijek smo se htjeli boriti za njega, ali sam bio toliko zabrinut. Nije bilo ništa u našim rukama – naveo je Chris.

VIDI OVO: 7 znakova da se u vašem mozgu razvija tumor

“Mali borac”

Dječakova majka Kelly (34) rekla je da je David cijelo vrijeme bio “mali borac”, dok je otac opisao kako su se ponašali prema sinu kad su saznali za bolest.

– Nikad mu nismo rekli da ima rak, samo smo rekli da se treba riješiti nekih kvržica. Za tumor mu je rekao stranac na ulici pa smo morali sjesti i objasniti što se događa. Rekli smo mu da smo zajedno u borbi. Sve kroz što će on proći, proći ćemo sa njim. On je veliki fan borilačkih sportova i rekli smo mu da je hrvač Roman Reigns pobijedio rak – kazao je Chris.

Chris i Kelly se raduju što će David ponovno postati normalan desetogodišnjak nakon što je propustio više od godinu dana svog života i sretni su što mogu konačno nastaviti dalje te što je najteže razdoblje borbe iza njih.

Ovaj članak je prvi put objavljen 12. siječnja 2022.