Roditelji su je napustili nakon rođenja

Djevojčicu rođenu bez ruku i nogu su roditelji napustili odmah nakon rođenja, no Bog nije. On je imao velike planove za nju.

Amy Brooks rođena je s vrlo rijetkom bolešću koja je uzrokovala da joj se ruke i noge ne razviju tako da je rođena bez njih. Liječnik Michael Alexander je pokušao uvjeriti Amynu majku da ju prihvati takvu kakva jest no ona je odbila. 

Njezini su ju biološki roditelji napustili odmah nakon rođenja te su pitali bolničko osoblje mogu li ju „staviti u sobu i ne hraniti ju“.

No, Bog je imao velike planove za Amy. Janet Brooks i njezina obitelj posvojili su Amy te su ju odgojili kao jedno od svoje djece. Naučili su ju sve što su znali, a najvažnije je bilo da nikada ne kaže da ne može nego da će pokušati. 

VIDI OVO: Djevojčicu rođenu bez ruku je majka napustila, no Bog čini nešto divno

Bog nikada ne griješi

Amy je sada motivacijska govornica i autorica te potpisuje knjige svojim nerazvijenim rukama, može se našminkati potpuno sama te samostalno jede, bez ičije pomoći. Ona kaže da je sve u stavu. 

Vjeruje da se stvari počnu događati tek kada se prestanemo ponašati kao žrtve i počnemo koristiti ono što imamo za slavu Božju. Kaže da je svatko od nas rođen s većom i božanskom svrhom. 

Amy je rekla: „Bog nikada ne griješi.“ 

Iako ona nije „trebala“ toliko toga postići, ona je to uspjela. Vesela je, radosna i vjerna kršćanka čiji je cilj slaviti Boga svjedočenjem nevjernicima o Njegovoj milosti i spasenju. Cilj joj je i ohrabriti one koji već vjeruju u Boga. 

Amy Brooks postala je pravo nadahnuće mnogima, ne samo svojim stavom prema životu nego i svojom neizmjernom vjerom u Boga.