Roditelji se odrekli djeteta jer im je bilo ružno, no liječnik i sestra su učinili nešto divno

Situacija je bila nezamisliva. Adamovi biološki roditelji su se odrekli djeteta i odbili ga odvesti doma jer im je bio ružan.

Roditelji su izjavili kako će iz srama otrovati mališana ako ih liječnici prisile da ga uzmu. Naime, Adam je rođen sa zdravim mozgom, srcem i plućima. Ali došao je na svijet bez očnih kapaka, nosa i šaka, a noge su mu srasle zajedno.

Oba roditelja bila su toliko užasnuta njime da su rekli kako će ili ostaviti svog sina ili ga ubiti, piše Littlethings.

Raja i Jessica Paulraj, bračni par, a istovremeno i liječnik i medicinska sestra koji su liječili Adama, nisu to mogli podnijeti. Jessica je držala malenu bebu u svojim rukama. Ona i Raja su znali da ga moraju usvojiti.

Adam

Dogodilo se čudo

Adamu je dijagnosticiran rijedak genetski poremećaj koji se zove Bartsocas-Papas sindrom. Par je odveo svog novog sina specijalistima, i prošao je kroz nekoliko kirurških zahvata. Ali medicinski računi postajali su sve veći.

VIDI OVO: Roditeljima bolesnog dječaka su ostavili poruku da puste dijete da umre, a njihova reakcija ostavlja bez teksta

A zatim se dogodilo čudo. Zajednica se okupila i za tjedan dana prikupila 100.000 dolara (670.000 kuna) za bebu koju ‘nitko nije htio’. Sada je Adam u stanju po prvi puta zaklopiti svoje oči i zatvoriti usta.

“Hoće li biti savršen? Da, već je sada savršen. Hoće li biti normalan po svjetskim standardima? Nikada”, rekao je Adamov liječnik, John van Aalst.

Zahvaljujući ljubavi i brizi Raje i Jessice, kao i pomoći zajednice, Adam je danas vesela i zdrava beba.