Roditelji se odrekli djeteta jer im je bilo ružno, a ono što su liječnik i sestra učinili ostavlja bez daha

roditelji se odrekli djeteta
Screenshot: YouTube

Situacija je bila nezamisliva. Adamovi biološki roditelji obili su ga odvesti doma nakon što se rodio, piše Little Things.

Roditelji su izjavili kako će iz srama otrovati mališana ako ih doktori prisile da ga uzmu. Naime, Adam je rođen sa zdravim mozgom, srcem i plućima. Ali došao je na svijet bez očnih kapaka, nosa i šaka, a noge su mu srasle zajedno.

OGLAS

Oba roditelja bila su toliko užasnuta njime da su rekli kako će ili ostaviti svog sina ili ga ubiti.

Raja and Jessica Paulraj, bračni par, a istovrmeno i liječnik i medicinska sestra koji su liječili Adama, nisu to mogli podnijeti. Jessica je držala malenu bebu u svojim rukama. Ona i Raja su znali da ga moraju usvojiti.

Dogodilo se čudo

Adamu je dijagnosticiran rijedak genetski poremećaj znan kao Bartsocas-Papas sindrom. Par je odveo svog novog sina specijalistima, i prošao je kroz nekoliko kirurških zahvata. Ali medicinski računi postajali su sve veći.

A zatim se dogodilo čudo. Zajednica se okupila i za tjedan dana prikupila 100.000 dolara (670.000 kuna) za bebu koju ‘nitko nije htio’. I sada je Adam u stanju po prvi puta zaklopiti svoje oči i zatvoriti usta.

OGLAS

“Hoće li biti savršen? Da, već je sada savršen. Hoće li biti normalan po svjetskim standardima? Nikada”, rekao je adamov doktor, John van Aalst.

Zahvaljujući ljubavi i brizi Raje i Jessice, kao i pomoći zajednice, Adam je danas vesela i zdrava beba.