Ako želite sačuvati zdravlje, ove namirnice ne smijete konzumirati

Neke namirnice čine veliku štetu našem zdravlju. 

Teško je u današnjem užurbanom životu balansirati s prehranom te se u svakom trenutku hraniti zdravo, no postoje neke namirnice za koje stručnjaci kažu kako bismo ih trebali izbjegavati u širokom luku!

Naime, one su izuzetno loše za naše zdravlje. Na toj listi ima velik broj namirnica koje inače normalno svakodnevno konzumiramo, a neke će vas i prilično iznenaditi.

Bijeli kruh je pun škroba koji povećava šećer

Za početak, to je bijeli kruh, u kojem prevladava škrob. Škrob povećava razinu šećera u krvi, povećavajući rizik od dijabetesa, dok višak šećera u krvi povećava rizik od pretjeranog povećanja težine.

VIDI OVO: 12 namirnica koje trebate izbjegavati ako želite zdravo srce

Hrana pržena u ulju začepljuje arterije

Duboko pržena hrana u ulju izuzetno je ukusna, ali i iznimno nezdrava. Povećava kolesterol i začepljuje arterije.

Gazirana pića podižu šećer i tlak

Višak šećera iz gaziranih pića, pohranjuje se kao masnoća, što dovodi do pretilosti, dijabetesa i visokog krvnog tlaka, dok dnevni unos jedne do dvije limenke gaziranog pića povećava rizik od dijabetesa kod mladih i povećava rizik od razvoja gihta za muškarce i žene.

VIDI OVO: 18 namirnica za koje mislimo da su zdrave, ali to uopće nisu

Na popisu opasnih namirnica nalaze se instant rezanci, kokice za mikrovalnu, konzervirana hrana, margarin, prerađeni mesni proizvodi, protein soje te umjetni zaslađivači, prenosi Dnevno.