Samo Isus može izliječiti

Samo Isus može izliječiti
Foto: churchofjesuschrist.org

Samo Isus može izliječiti od najopakije bolesti kojom je zaraženo čovječanstvo. Naš slavni Liječnik želi svakoga ozdraviti!

Dok se Isus probijao kroz gomilu ljudi koji su ga okruživali, iznenada se zaustavio i upitao: “Tko se to dotaknu mojih haljina?”

Iako se činilo očitim, Njegovi su učenici odgovorili da ga mnoštvo pritišće. Ali Isus je inzistirao: “Tko me se to dotaknu?” Bio je siguran da ga je određena osoba dodirnula, jer je u tom trenutku božanska moć izišla iz Njega.

Iz mnoštva je izašla žena i priznala Isusu da ga je namjerno dotaknula i da joj se dogodilo nešto predivno.

Dvanaest dugih godina patila je od nekontroliranog krvarenja, iz godine u godinu gubeći sve više krvi. Bila je kod mnogih liječnika i potrošila sve što je imala, ali ništa nije pomoglo. Tada je čula za Isusa. Očajnički se probila kroz gomilu, približila mu se, vjerujući da će, ako dotakne čak i rub Njegove odjeće, biti izliječena. A kad ga je dodirnula, zaustavio se njezin izljev krvi.

Njegova božanska moć bila je pretočena na nju. S ljubaznošću, Isus joj reče: “Kćeri, vjera te tvoja spasila! Pođi u miru i budi zdrava od svojega zla!” (Marko 5, 34)

Samo Isus može izliječiti

Ova priča u Bibliji prikazuje naše stvarno stanje. Bolesni smo od bolesti koja neizbježno vodi do vječne smrti: bolest grijeha. Koliko nam je patnje i štete nanijela! Koliko god pokušali, ne možemo se riješiti te bolesti. Baš kao i žena iz priče, mnogi “liječnici” kojima pribjegavamo: filozofije, programi samopomoći i druge metode su neučinkoviti. Trebamo Isusa da nas izliječi i spasi.

Kako bi nas spasio, sam Bog postao je pristupačan – čak i dodirljiv – čovjek, Isus Krist. Isus je došao živjeti među bolesne od grijeha. Tada je On, bezgrešan, umro na križu za naše grijehe. Biblija kaže da nas Isusova otkupiteljska smrt liječi od svakog grijeha.

On koji u tijelu svom grijehe naše ponese na drvo da umrijevši grijesima pravednosti živimo; on čijom se modricom izliječiste. (1. Petrova 2, 24)

Isus je također uskrsnuo iz mrtvih i postao Duh koji daje vječni život. Gospodin Isus prisutan je ovdje i sada, može ući i živjeti u onome tko se pokaje i vjeruje u Njega.

“Izliječi me, Gospode, i ja ću biti ozdravljen, spasi me i ja ću biti spašen, jer ti si moje ime slave.” (Jeremija 17, 14)

Ali puko slušanje o Isusu ili boravljenje u mnoštvu oko njega neće vas spasiti. Poput žene, morate doći k Isusu s vjerom, vjerujući u sve što je On učinio za vas. Grijesi će vam se oprostiti i On će vam dati vječni život. Možete Ga odmah dodirnuti s vjerom moleći ovu jednostavnu molitvu:

“Gospodine Isuse, trebam Te. Ja sam grešnik i trebam od Tebe oprost svih mojih grijeha. Vjerujem u sve što si učinio za mene na križu. Hvala Ti što si umro za mene da me izliječiš od mojih grijeha. Primam Te kao svog Spasitelja. Uđi u moje biće i daruj mi vječni život. Amen.”

A onima koji ga primiše podade moć da postanu djeca Božja: onima koji vjeruju u njegovo ime. (Ivan 1, 12)

PROČITAJTE JOŠ: