3 savjeta ako se osjećate obeshrabreno

Ako se osjećate obeshrabreno i umorno od svega u životu, ova tri savjeta će vam dobro doći.

Zašto sam ovdje? Jesam li stvarno prava osoba za ovaj posao ili službu? Zašto sam toliko zaposlen, toliko pod stresom, tako umoran? Ne želim to više raditi. Život je borba. Ovaj dan ima previše izazova za mene …

Sve su to fraze koje sam si ponavljao iznova i iznova. Možda ste se i vi zatekli kako govorite ove stvari. Mnogi su to iskusili, a do kraja i naš Gospodin Isus!

U noći kada je trebao biti uhićen, Isus je otišao u Getsemanski vrt moliti se. Rekao je svojim učenicima da mu je srce preplavljeno tugom i da se mora moliti. Njegova sljedeća izjava je duboka. Rekao je: “Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša. Ali ne kako ja hoću, nego kako hoćeš ti.” (Matej 26, 39) Isus je shvatio da ima misiju. Unatoč žalosti, tjeskobi, znao je da ga je Bog Otac poslao i da je On najbolja osoba za taj posao. Isus je znao da njegove želje nikada neće nadmašiti slavu Božju i njegovu misiju.

Ova 3 savjeta će vam pomoći ako se osjećate obeshrabreno

U mojim najtežim danima to mi daje nadu, jer se i moj Gospodin, moj Spasitelj osjećao slomljeno, osjećao se sam … i u redu je da se i ja tako osjećam. Međutim, taj događaj mi je uvijek podsjetnik da sam upravo ondje gdje Bog želi da budem, gdje me je pozvao.

Evo tri savjeta kako prebroditi te teške trenutke i vratiti se u misiju:

1. Tražite Boga

“Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati. Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova.” (Matej 6, 33-34)

Kada dani izgledaju teški, ne znate što učiniti ili kamo ići, prvo tražite Boga. To činite provodeći određeno vrijeme u čitanju Biblije i u osobnoj molitvi. Apostol Pavao je rekao da kada dođemo Bogu s molitvom i zahvaljivanjem, Božji mir će čuvati naša srca i naše misli (Filipljanima 4, 7).

2. Zapamti svoju misiju

Prva Korinćanima 7, 17 upućuje nas da živimo životom koji je Bog dodijelio svakome od nas, životom na koji nas je pozvao. Pavao je bio neumoljiv, jer se prisjećao misije za koju ga je Bog spasio – prenijeti evanđelje što većem broju ljudi. To ga je održalo; zato nije klonuo u zatvoru, zato je otišao na tri misijska putovanja i zato je poslao tolika pisma (poslanice) crkvama i pojedincima. Kada dani postanu teški, sjetite se svog poziva.

3. Znaj da nisi Bog, i to je u redu.

Možda upravo sada osjećate težinu života. Ohrabrite se i znajte da se čak i Isus tako osjećao. Ali shvatio je da ga je Otac postavio upravo tamo gdje ga je htio kako bi ispunio misiju za koju je bio poslan. Možda trebate izmoliti molitvu: “Ne moja volja, Bože, nego Tvoja.”

PROČITAJTE: Molitva da se vrši Božja volja u tvome životu

U jednoj od najmračnijih, najstrašnijih, najstresnijih noći Isusova života, sjetio se svrhe zbog koje ga je Otac poslao. Izdaja, ljutnja i nedostatak vjere onih oko njega nisu ga mogli spriječiti da ispuni ono što mu je Bog Otac stavio na srce. Svatko od nas ima misiju za Božje kraljevstvo. Molite Boga da usmjeri vaše srce na Njegove stvari i da vas koristi kao produženu ruku za svoje Kraljevstvo.

NAJNOVIJE!