Sigurni ste u Božjim rukama

Sigurni ste u Božjim rukama. On je iznad svega i veći je od svih naših neprijatelja. Ništa nas ne može ugrabiti iz Njegovih ruku.

Mi služimo i vjerujemo Bogu koji je vrlo moćan. Pokriveni smo Njegovim krilima kamo god krenemo. Moramo se samo pouzdati u Njega i tražiti Njegovu zaštitu. Ovca je uvijek sigurna u rukama dobrog pastira; isto tako smo mi sigurni u rukama Svemogućeg.

“Evo dolazi čas i već je došao: raspršit ćete se svaki na svoju stranu i mene ostaviti sama. No ja nisam sam jer Otac je sa mnom.” (Ivan 16, 32)

Isus se spremao ići na križ kako bi platio za grijeh čovječanstva kada je ove riječi izgovorio svojim učenicima. Trebao se suočiti s najmračnijim vremenom svog života. Njegovi najbliži okrenuli su mu leđa. Možete li zamisliti kakav je pritisak tada osjećao? Pa ipak, znao je da nije sam, jer je njegov Otac bio s Njim.

Sigurni u Božjim rukama

Možda ste se ponekad u životu osjećali sasvim sami. Svi koji su trebali biti uz vas, okrenuli su vam leđa i ostavili vas da se suočite s teškom situacijom. Ali kao što je Isus vjerovao da ne ide sam kroz život, tako i mi trebamo vjerovati. Kao djeca Božja, nanovo rođena po vjeri u uskrslog Isusa, možemo bez sumnje znati da se ne suočavamo sami sa životnim pritiscima. Naš Otac je s nama po Duhu Svetom koji uvijek prebiva u nama.

Ta on je rekao: “Ne, neću te zapustiti i neću te ostaviti.” Zato možemo pouzdano reći: Gospodin mi je pomoćnik, ja ne strahujem: što mi tko može? (Hebrejima 13, 5b-6)

Bog je obećao da će biti s nama, hodati s nama kroz životne pritiske i pružiti nam pomoć koja nam je potrebna u pravo vrijeme. Ne trebamo se bojati onoga što slijedi. Isus je rekao da ćemo u ovom svijetu imate nevolje, ali da je On pobijedio svijet. U njemu imamo mir i snagu, čak i usred životnih oluja. On je s nama. Nikad nismo sami!

VIDI OVO: Nitko vas ne može oteti iz moje ruke

“Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Očeve.” (Ivan 10, 29)

Zbog toga se više ne bojimo: naš je život već spašen od propasti. Ništa nas i nitko neće ugrabiti iz Njegovih ruku, zato što ništa i nitko ne može pobijediti Njega. Zli, veliki neprijatelj Boga i njegovih stvorenja, pokušava nas na mnoge načine otrgnuti od vječnoga života. Ali zli ne može ništa ako mu mi ne otvorimo vrata vlastite duše, povodeći se za njegovim prijevarnim laskanjem.

Držite se Gospoda, vjerujte Njemu i iskusit ćete mir i sigurnost. On je uvijek uz vas! On se bori za vas!